Ostali sportovi

Ragbi klub Čelik: počinje nova sezona

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prvaci Bosne i Hercegovine i prošlogodišnji osvajači Regionalne ragbi lige (RRC), ragbijaši Čelika u nedjelju će novu sezonu otvoriti utakmicom protiv svog rivala iz regionalnog finala – splitske Nade. Utakmica posljednjeg i sedmerostrukog osvajača (Nada) Regionalne lige igra se na Kamberovića polju sa početkom u 16 sati. Tim povodom danas (četvrtak) održana je press konferencija na kojoj su o očekivanjima od ove utakmice, kao i od predstojeće sezone govorili dr. Goran Zovko, predsjednik najtrfojenijeg ragbi kluba u BiH i sportskog kolektiva u Zenici i Danijel Keserović, igrač i sekretar RgK Čelik.

“Regionalna ragbi liga ove godine je dobila na kvaliteti. Nama je posebno važna zbog odbrane titule. Kada je u pitanju naš tim, mogu reći da smo izuzetno motivirani i dobro pripremljeni. Nekoliko igrača je napustilo klub ali mislim da to ne bi trebalo uticati na ekipu u smislu pružanja dobrih partija, zalaganja i svega ostalog. Tvrdim, da smo dovoljno jaki da možemo postići dobar rezultat i ove godine”, riječi su dr. Zovke.

unnamed 76

Zovko i Keserović – foto sportZdk

Čelik su u pauzi između dvije sezone napustili Sabahudin Subašić, Haris Oruč, Sedad Tufekčić, Adis Topalović, Ademir Stanković, Semir Ajanović, Edin Pojskić… čije igre u dresu zeničkog kluba nisu ostale nazapažene, pa su uglavnom prihvatili inostrane ponude. Predsjednik RgK Čelik je rekao kako je bilo određenih finansijskih problema, što je dobrim dijelom riješeno. “Nažalost, u ragbi i uopće sport se ne ulaže dovoljno sredstava. Ali mi ćemo n

Nakon odustajanja ekipa Zagreb Smartskon, Arsenal Tivat Montenegro i mađarskog tima sastavljenog od reprezentativaca ove zemlje, u RRC su se uključile ekipe Dalmacije kao reprezentacija južne Hrvatske koju sačinjavaju Makarska, Sinj, Pula i Rijeka, Ljubljana i Donau iz Beča. Novi član je i BRK Beograd čiju ekipu čine reprezentativci Srbije. Igrat će se jednokružnim sistemom – svako sa svakim. U jesenjem dijelu će se igrati tri, a u proljeće dvije utakmice.astaviti da dajemo svoj maksimum i zato pozivamo sugrađane, navijače, da dođu u nedjelju na Kamberovića polje i podrže naše momke na otvaranju sezone”, rekao je dr. Zovko.

“Koliko god bio loš odlazak naš igrača širom Evrope, toliko nam to predstavlja i uspjeh i dokazuje, da smo možda u ovom momentu i najjači sportski kolektiv u Bosni i Hercegovinu po pitanju rada sa mlađim selekcijama. Ljudi su otišli da rade i zarađuju. Ekipa vrijedno radi. Imamo kvalitet. Tu je oi određeni broj mlađih igrača koji se nametnuo i ušao u prvi tim. Motivirani smo za predstojeću sezonu”, rekao je Keserović.

SportZDK

12011607 935607396502961 146794086 o

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno