Ostali sportovi

Ragbi klub Čelik: Nastup najmlađih selekcija na turniru u Makarskoj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Dana 08.05.2022. godine selekcije U8, U10 i U12 nastupile su na turniru koji je organizirao Ragbi klub Makarska rivijera, Hrvatska. Naši mladi ragbijaši su ostvarili izuzetno dobre rezultate te osvojili prvo mjesto u selekciji U12, drugo u selekciji U10 dom je selekcija U8 igrala bez plasmana jer je glavni cilj bio da uživaju u ragbiju.
Na turniru su učestvovali Ragbi klub Nada (Split), Ragbi klub Sinj (Sinj), Ragbi klub Invictus (Dubrovnik) i domaćin Ragbi klub Makarska Rivijera kojima se ovim putem zahvaljujemo na gostoprimstvu i dobroj organizaciji.
Naši mladi ragbijaši su pokazali izuzetno visok nivo znanja i vještina u ragbija što je i rezultiralo dobrim plasmanom. Ako se uzme u obzir da naši mladi ragbijaši na svaki od turnira putuju po nekoliko sati autobusom te da klub, koji u potpunosti radi na volonterskoj osnovi, rezultati naših mladih ragbijaša su izuzetno značajni.
Naši mladi sportisti su sigurno najbolji ambasadori našeg Grada Zenice i naše Bosne i Hercegovine.
Već slijedeći vikend selekcije U12 U14 i U16  putuju u Zagreb na međunarodni turnir što je uvod za učešće na jednom od većih turnira  na kojem će nastupiti naši mladi ragbijaši u Italiji. Selekcije U18 se prirpemaju za završnicu svog takmičenja.
Još jednom se zahvaljujemo svim prijateljima, simpatizerima, sponzorima, donatorima, našim roditeljima kao i našim igračima kako malim tako i velikim.
Svi koji žele da nam se pridruže mogu to uraditi svaki utorak i četvrtak na terenima JP za sportske objekte i terene doo Zenica i sve je naravno bez članarine.
Sportski pozdrav


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno