Ostali sportovi

Ragbi klub Čelik: 3. kolo Dalmatinskog prvenstva za mlade u ragbiju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ragbi klub Čelik: 3. kolo Dalmatinskog prvenstva za mlade u ragbiju – Proteklog vikenda tačnije 11.11.2018. godine odigrano je 3. Kolo Dalmatinskog prvenstva za mlade u ragbiju na kojem su nastupili:

1. Ragbi klub Čelik
2. Ragbi klub Nada – Split
3. Ragbi klub Sinj . – Sinj
4. Ragbi klub Brač – Brač
5. Ragbi klub Invictus – Dubrovnik
6. Ragbi klub Makarska rivijera koji je ujedno bio i domaćin na ovome turniru.
Ragbi klub Čelik je nastupio sa 54 takmičara na ovome turniru u 4 kategorije (U6, U8, U10 i U12).  U velikom broju utakmica koje su odigrane u svim kategorijama ostvareni su izvanredni rezultati i prikazan napredak rada Ragbi škole Ragbi kluba Čelik. U katerogiji U6 koja je revijalnog karaktera Ragbi klub Čelik osvojio je 3. mjeste.
Kategorija U8 je osvojila 1. mjesto. Ekipa Raagbi kluba Čelik u kategoriji U10 osvojila je 4 mjesto ali je ostvarila uspjeh jer je igrač kategorije U10 Erik Zovko proglašen najboljim igračem/obaračem u kategoriji igrača U10 na ovome turniru. Ekipa U12 koja je nastupila u izuzetno ozibljnoj konkurenciji osvojila je visoko 2. mjesto. Ovo je ujedno bio i treći turnir u sklopu  Dalmatinskog prvenstva za mlade u ragbiju u kojem Ragbi klub Čelik učestvuje.
Završni turnir prvenstva biti će odigran 01.12.2018. godine u Dubrovniku u organizaciji Ragbi kluba Invictus. U sklopu ovog turnira nastupilo je preko 250 igrača/igračica ragbija u svim gore pomenutim kategorijama što je pokazatelj svijetle budućnosti ragbija u regionu. Ovim putem želimo iskazati iskrene čestitke Ragbi klubu Makarska Rivijera na izuzetno dobro organiziranom turniru i želimo im puno sreće i uspjeha u daljem radu jer je turnir ujedno bio i ceremonija obilježavanja 50 godina ragbija u Makarskoj.
Ovim putem pozivamo sve dječake i djevojčice da se pridruže našem sportskom kolektivu i okušaju se u ragbiju. Ragbi škola Ragbi kluba Čelik radi potpuno besplatno.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno