Ostali sportovi

Ragbi BiH 7’s tim 10. na EP u Zagrebu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je osvojila 10 mjesto na Evropskom prvenstvu u ragbiju 7, divizije B koje se održalo u Zagrebu 20-21.06.2015. godine. reprezentacija BiH je prvog dana takmičenja zabilježila neriješen rezultat protiv reprezentacije Srbije (17:17) i dva poraza, od reprezentacija Norveške (12:27) i Švicarske (0:38).

Drugog dana takmičenja, u prvoj utakmici razigravanja, Bosna i Herceovina je ostvarila prvu pobjedu protiv reprezentacije Grčke 19:7 da bi u posljednjoj utakmici za 9. mjesto izgubila od reprezentacije Bugarske rezultatom 33:17.

Podsjećamo da je 7’s reprezentacija Bosne i Hercegovine, na Evropskom prvenstvu divizije C održanom u Zenici prije dvije sedmice, napravila fantastičan rezultat osvojivši drugo mjesto te se uz reprezentaciju Irske plasirala u višu jakosnu grupu, čime je ostvarila svoj ovogodišnji cilj.

Za Bosnu i Hercegovinu su nastupali: Fetć Mirsad, Topčić Semir, Ahmić Nejro, Kavazović Armin, Topalović Adis, Oruć Haris, Spahić Fadil, Smajlović Samed, Zadić Armin, Subašić Sabahudin, Hamzić Adnan i Bišić Mahir. Selektor Petković Radomir.

Tabela:
Irska
Srbija
Slovenija
Hrvatska
Norveška
Švicarska
Slovačka
Malta
Bugarska
Bosna i Hercegovina
Austrija
Grčka



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno