Rekreacija

Rafting dani u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U organizaciji Sportsko-rekreativnog kluba „Bosna“ iz Zenice, a povodom Dana Zenice, prvog dana proljeća i Svjetskog dana voda, dana u Zenici na rijeci Bosni je održana ja rafting manifestacija pod nazivom „Bosna raftig proljeće 2015“ . U ova tri dana rafting manifestacije održana je Eko-regata na rijeci Bosni, takmičenje skipera i otvoreno prvenstvo BiH u raftingu. Na ovogodišnjoj rafting manifestaciji učešće je uzelo preko 150 mladih iz svih krajeva BiH kao i dvije ekipe iz Srbije.

Prvi dan proljeća na dan Čimburijade održana je Eko-regata na rijeci Bosni gdje su učestvovali rafing-kajak klubovi, studenti, i eko organizacije i udruženja iz cijele BiH sa 35 čamaca i posada na rijeci Bosni. U nastavku prvog dana proljeća održano je takmičenje skipera na kome je učešće uzelo 8 skipera iz različitih raftng kajak klubova. Prvo i treće mjesto i novčanu nagradu osvojili su skiperi Srk „Bosna“ Dajan Vinovčić i Sanjin Smriko dok je drugo mjesto pripalo skuperu iz rafting kluba“ Una Kiro“ iz Bihača.

Druženje raftera je nastavljeno i drugi dan 22.03.2015. godine kada je održano prvo takmičenje u raftingu lige BiH . Na takmičenju je učestvovalo 9 rafting ekipa (muških i ženskih timova) iz Bosne i Hercegovine, Banja Luke, Ključa, Jajca Donjeg Vakufa i Zenice. Takmičenje ja izvedeno u dvije rafting discipline (sprint i spust) na kome je prvo mjesto u muškoj konkurenciji osvojila ekipa Raftin klube „Dajak klub“ Banja Luka, drugo mjesto osvojili su rafteri Srk „Bosna““ iz Zenice i treče mjesto osvojio je KKK „Ključ“ iz Ključa. dok su prvo mjesto u ženskoj konkurenciji zauzele djevojke iz Sportsko-rekreativnog kluba „Bosna“ Zenica.

Organizacija i ove osme po redu rafting manifestacije je je bila veoma dobra i uspješna čime smo obilježili prvi dan proljeća, obogatili sadržaj naše tredicionalne čimburijade i obilježili Svjetski dan voda. Rafting manifestacija je ispunila krajnji cilj, a to je, da ukažemo na znečaj voda i raftinga kao sportskog, turističkog i ekološkog potencijala u Bosni i Hercegovini.
Rafteri Sportsko-rekreativnog kluba „Bosna“ iz Zenice nastavljaju pripreme za otvoreno rafting prvenstvo Hrvatske koje se održava 11.04 2015 g. u Slunju.

Sportski pozdrav, Predsjednik Srk „Bosna“ Ekrem Tuka



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno