Ostali sportovi

Rafteri SRK Bosna Zenica nastupali na Svjetskom rafting kupu u Banja Luci

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Proteklog vikenda od 02.- 04.06.2023.godine u Banja Luci je održan Svjetski rafting kup “Memorijalni Branka Štulić 2023”  na kome su nastupile tri muške R-4 ekipe SRK Bosne iz Zenice I to jedna seniorska I dvije juniorske ekipe.

Pored raftera iz Zenice na ovom rafting takmičenju, svoje rafterske vještine na rijeci Vrbas su odmjeravali   20  ekipa u muškoj I ženskoj konkurenciji iz Rusije, Rumunije, Mađarske, Velike Britanije, Slovenije, Srbije, Hrvatske, Srbije I Bosne I Hercegovine.

Na ovom takmičenju, natjecalo  se  po  rafting discipline (sprint, H2H, slalom I spust) u veoma jakoj konkurenciji rafting ekipa koje su učestvovale na ovom takmičenju.

Organizator ovog takmičenja je bio  Rafting klub Kanjon iz Banja Luke koji već punih dvanaest godine nosi naziv “Memorijalni Branka Štulić”- kapitenu ženske rafting ekipe Rafting kluba Kanjon koja je nesretnim slučajem izgubila život na jednom od rafting takmičenja u Italiji.

Prvog dana takmičenja  rafteri su se takmičili u disciplinama sprint, head to head I slalom na kome je ekipa Srk Bosna osvojila 12.mjesto u sprintu  i 14. mjesto u disciplini slalom.

Drugi dan takmičenja naši takmičari su nastupili u disciplini spust i I osvojili 9. mjesto što su u ukupnom plasmanu  takmičenja završili   na 12.poziciji što je  dobar  rezultat imajući u vidu jaku konkurenciju rafting ekipa učesnika na ovom takmičenju.

Veoma je bitno napomeniti da su na ovom takmičenju po prvi put učastvovali I mladi rafteri SRK Bosna kojima je ovo prvo takmičenje I veoma veliko iskustvo za njihov budući razvoj I napredovanje u raftng takmičenjima.

U ovoj sedmici, več  06.06.2023. godine, seniorska ekipa SRK Bosna učestvuje na još jednom takmičenju, na rijeci Tari u Foči I to u discipline spust R-4.

Pored rafting  takmičenja u BiH, rafteri SRK Bosna se aktivno pripremaju za odlazak na Evropsko prvenstvo u raftingu koje se ove godine održava od 21. – 27.08.2023.godine u Češkoj.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno