Ostali sportovi

Rafteri SRK Bosna sa Svjetskog kupa donijeli medalju u Zenicu!

Rafteri SRK Bosna sa Svjetskog kupa donijeli medalju u Zenicu! – Sportisti, rafteri, Sportsko-rekreativnog kluba Bosna iz Zenice proteklog vikenda 10. i 11. juna nastupili su na Memorijalnom kupu Branka Štulić, takmičenje na Vrbasu posvećeno je tragično nastradaloj Branki Štulić, članici Rafting kluba Kanjon. Ona je nastradala 2010. godine tokom Evropskog prvenstva u Italiji.

Ove godine Memorijal se bodovao i za Svjetski i za Eurocup, a rafteri iz Zenice u veoma jakoj konkurenciji gdje je učestvovalo 11 timova iz Japana, Slovenije, Hrvatske, Bugarske, Srbije i domaćina BiH su u disciplini sprint iznenadili favorite i odveslali fantastičnu trku za bronzanu medalju, zlato je pripalo timu RC Teikei iz Japana, dok je srebro otišlo također u BiH domaćinu Nektar Dajak klubu iz Banja Luke. Odličan rezultat su ostvarili i u disciplini H2H gdje su zauzeli četvrto mjesto, dok su u slalomu i spustu zauzeli šesto mjesto.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa prvo mjesto su zauzeli neporaženi RC Teikei iz Japana, drugo mjesto domaćini Nektar Dajak klub, treći su bili Gimpex Straža iz Slovenije, dok je Srk Bosna zauzela odlično peto mjesto iza KKRK Delta sport iz Hrvatske koji su bili četvrti.

Ova trka se također bodovala i za BiH rafting ligu gdje je SRK Bosna u svim disciplinama zauzela drugo mjesto iza Nektar Dajak kluba iz Banjaluke.

Zenički rafteri nastavljaju sa pripremama i treninzima za naredna dva Euro kupa na kojima će nastupiti u Sloveniji i Hrvatskoj u septembru i oktobru.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: