Nogomet

Radnički i Čelik odigrali prijateljsku utakmicu u okviru proslave 100 godina kluba iz Lukavca

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Radnički i Čelik odigrali prijateljsku utakmicu u okviru proslave 100 godina kluba iz Lukavca- Fudbalski klub Radnički iz Lukavca slavi veliki jubilej 100 godina postojanja kluba. Danas je odigrana i prijateljska utakmica u okviru ovog velikog jubileja, a gost je bio prvi šampion BiH, zenički Čelik. U veoma zanimljivom meču, na kraju je pobjedu slavila ekipa iz Zenice rezultatom 1:2.

Radnički se takmiči u Drugoj ligi FBiH, grupa Sjever, te imaju ambicije u narednoj sezoni da uđu u 1.ligu FBiH. S druge strane Čelik će naredne sezone igrati u Drugoj ligi FBiH- Centar, nakon što su ove sezone trijumfalno prošli kroz Kantonalnu ligu ZDK.

Čelik je danas u Lukavac doputovao bez nekoliko standardnih igrača, tako da je trener Pavle Skočibušić dao šansu nekolicini juniora. Prvo poluvrijeme uprkos nekoliko prilika s obe strane završeno je bez golova 0:0.

Drugo poluvrijeme bolje su otvorili gosti, koji su preko Sanjina Subotića u 49.minuti došli u vodstvo 0:1. Nakon gola gostiju, Radnički je zaigrao nešto ofanzivnije što im se isplatilo u 58. minuti, kada gol za izjednačenje 1:1 postiže Almis Kasumović. Do novog gola čekalo se do 69. minute, kada iskusni Aidin Mahmutović pogađa za novo vodstvo Čelika rezultatom 1:2. Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata, a šansu za igru dobili su svi igrači jedne i druge ekipe. Konačni rezultat glasio je 1:2 za ekipu Čelika.

Nakon utakmice upriličen je vatromet i slavlje, te se svi nadaju da će uskoro ova dva kluba ponovo igrati svoje međusobne utakmice u najvišem rangu takmičenja.

Autor: sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno