Zenica

Radnici Zenicatransa protestnom vožnjom poručili: Ne želimo prodaju za marku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Zenice raspravljati će se i o budućnosti preduzeća za prijevoz putnika Zenicatrans, a prije početka sjednice vozači su protestnom vožnjom i okupljanjem pred zgradom Gradske uprave poručili da žele održati preduzeće.
Huso Sarvan, predsjednik Sindikata Zenicatransa je kazao kako su nakon svih izjava gradonačelnika Fuada Kasumovića i Gradske uprave Zenica odlučili pokazati da nisu za te prijedloge. Jedan od njih bio je i prodaja preduzeća za 1 KM, na što radnici nikako ne žele pristati.

“Poslije svih izjava gradonačelnika i Gradske uprave odlučili smo se okupiti i pokazati da nismo za tu odluku i prijedloge. Naš stav je jednostavan, a rješenje problema Zenicatransa nije u ciframa koje se iznose u javnosti, one su manje. Nije tačno da treba 15 miliona KM za oporavak preduzeća. Mi raspolažemo informacijama da to nije više od 6 miliona KM”, kazao je Sarvan.

Dodao je kako je potrebno da iza preduzeća strane Gradska uprava Zenice i pokrene reprogram kako je uradila i za NK Čelik.

“Postoji mnogo načina kako se sredstva mogu namaknuti, a da se budžet ne ošteti ni za marku”, dodao je Sarvan.

Njihov cilj je održati preduzeće iako ne znaju šta dalje da rade. Nadaju se pozitivnom rješenju današnje sjednice kada će vijećnici raspravljati o prodaji ili opstanku Zenicatransa.

Radnici su pred zgradom Gradske uprave Zenica zalijepili i “smrtovnicu” preduzeća s porukom da mjesto i vrijeme sahrane zna samo Kasumović.

Izvor: Klix

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno