Zenica

Radnici Željezare i dalje bez penzije

Radnici Željezare i dalje bez penzije
Radnici Željezare i dalje bez penzije
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Radnici Željezare i dalje bez penzije- Grupa bivših radnika Željezare, koji su penzionisani u poslejdnje dvije godine,ali zbog neuplaćenih doprinosa za PIO ne mogu ostvariti penziju,okupila se danas na novom protestu ispred upravne zgrade preduzeća.

-Iako se radi o 100 postotnom državnom preduzeću, Vlada Federacije i Agencija za privatizaciju još uvijek nisu pronašli rješenje za naš problem,ukazao je Midhet Delić,j edan iz grupe penzionisanih radnika Željezare.

Dodaje, da se doprinosi za PIO nisu uplaćivali od 2002. godine.Pomoćnik direktora Željezare za pravne i kadrovske poslove, Hajrudin Mehić ističe, da je Agenciji za privatizaciju Federacije BiH upućena prijava za prodaju dvije nekretnine u maloj privatizaciji.

Sredstva od njihove prodaje bila bi usmjerena za uvezivanje staža za 69 penzionisanih radnika,pojasnio je Mehić.No,za ovu prodaju još nema odluke o saglasnosti resornog federalnog ministarstva.

rtvze.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno