Zenica

Radnici Metalnog bez dogovora o platama

Protest radnika Metalnog
Protest radnika Metalnog
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Radnici Metalnog bez dogovora o platama- Grupa radnika preduzeća Metalno Zenica, koji su prije petnaestak dana obustavili proizvodnju zbog neisplaćenih osam plata i neuplaćenih doprinosa, odlučili su da ponovno aktiviraju rad sindikata u ovom privatnom preduzeću.

Oni su se jučer sastali sa ministrom privrede ZDK Zvonimirom Anđelićem od kojeg su zatražili da im pomogne u posredovanju kod nadležnih organa u Federaciji BiH.

Razgovor predstavnika grupe radnika sa direktorom i suvlasnikom preduzeća “Metalno” Semizom Šišićem nije donio očekivane rezultate radnicima, koji su zatražili odmah sastanak sa članovima Nadzornog odbora.

Za naredni ponedjeljak, 11. januara, najavljen je sastanak predstavnika radnika koji protestvuju sa članovima Nadzornog odbora preduzeća “Metalno Zenica”, na kojem će radnici zatražiti da im se odmah isplate po dvije plate za svakog zaposlenog u preduzeću.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno