Info

Radni sastanak predsjedavajućeg Skupštine sa predstavnicima USAID-ovog projekta “PRO-budućnost”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Radni sastanak predsjedavajućeg Skupštine sa predstavnicima USAID-ovog projekta “PRO-budućnost” – Predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Ćazim Huskić upriličio je, dana 22.06.2020. godine, radni sastanak sa predstavnicima USAID-ovog projekta PRO-Budućnost. Predstavnici projekta na sastanku su bili direktorica projekta Majda Behram-Stojanov i službenik za komunikacije Renata Dlouhi-Kastelic.

Sastanku su pored predsjedavajućeg Huskića prisustvovali i sekretar Skupštine Ibrahim Avgagić, savjetnik predsjedavajućeg Skupštine za društvene djelatnosti Mirsad Čizmić i predsjednica Komisije za ravnopravnost spolova, ljudska prava i građanske slobode Amra Jupić.

Ovom prilikom predstavnici projekta PRO-Budućnost su upoznali prisutne o svom djelovanju i samom Projektu koji je USAID-ov projekat izgradnje mira i povjerenja među građanima i građankama svih etničkih i vjerskih skupina u Bosni i Hercegovini. Projektne aktivnosti se provode u preko 70 općina i gradova u BiH, a projekat u kontinuitetu radi sa mladima, NVO, udruženjima žena, vjerskim zajednicama i liderima, političkim liderima, medijima i različitim nivoima institucija vlasti, koji će zajednički doprinijeti boljem razumijevanju građana i naroda BiH. Projekat je podržan i od strane Vijeća Ministara BIH, oba doma parlamentarne Skupštine BiH, te u skupštinama dva kantona. Na području Zeničko-dobojskog kantona projekat je aktivan u devet općina.

Predsjedavajući Huskić se zahvalio gostima na inicijaticivi i posjeti, te izrazio podršku projektu PRO-Budućnost sa nadom da će nakon sprovođenja potrebne procedure, u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, biti usvojena Platforma u formi Dekleracije kojom će biti poslana poruka da je Zeničko-dobojski kanton kao i do sada opredjeljen za sigurnu, prosperitetnu i mirnu Bosnu i Hercegovinu. Ovim strateškim dokumentom se šalje snažna poruka mira svih naroda i građana Zeničko-dobojskog kantona sa ciljem dugoročne izgradnje mira i stabilne Bosne i Hercegovine.

Stručna služba Skupštine ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno