Kultura

Radionica “Oslikavanje svile” projekat “Hobi kao posao”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Galerija „Preporod“ Zenica ,u okviru projekta „Hobi kao posao“ ,realizovat će drugu radionicu za djevojke završnog razreda JU Mješovira srednja škola Zenica.

Radionica „Oslikavanje svile „realizovat će se u prostorijama Škole, gdje će učenice imati priliku da nauče o pripremi svile za bojenje, postavljanju svilenim marama na ramove,iscrtavanje motiva, upotreba konturnih boja , oslikavanje svile različitim tehnikama i fiksiranje boje na svilenim maramama.

Po završetku radionice ,radovi će biti pripremljeni za izložbu, sa ostalim radovima sa četiri radionice, koliko je prevdiđeno projektom.
Projekat „Hobi kao posao“ podražan je od Fedrelnog ministarstva obrazovanja i nauke, s ciljem da učenice nauče osnove rada određenim tehnikama, koje u budućnosti mogu nadograditi dodatnim istraživanjima, ali i hobi pretvoriti u posao, kao osnov finansijskih izvora i socio-ekonomskog osnaživanja žena.

Subota,18.11.2023. godine,prostorije JU Mješovita srednja škola Zenica od 11 sati .



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno