Zenica

Radionica: Liderstvo i komunikacija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Radionica: Liderstvo i komunikacija – Dana 03.06.2016. godine na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Zenici, održana je radionica na temu „Liderstvo i komunikacija” s ciljem predstavljanja konkretnih primjera iz realnog poduzetničkog sektora.Radionica je organizovana uz pomoć Fondacije Konrad Adenauer BiH i  Asocijacije studenata Ekonmskog fakulteta.
Predavači, poduzetnica Amna Popovac i Ines Kajić Bubalo približile su studentima svijet poduzetništva u našoj zemlji i regiji te ih pozvale da upravo oni budu promjena koju mladi ljudi žele vidjeti.
Amna Popovac, na bazi osobnog iskustva, kroz praktične vježbe i razgovor približila je studentima svijet poduzetništva, ali je i analizirala okruženje u kojem posluju poduzetnici u BiH, kao i poduzetnici u razvijenim zemljama svijeta. Iako su evidentne razne barijere na putu registracije, upravljanja i rukovođenja poduzetničkim poduhvatima, gđa Popovac je pozvala i ohrabrila studente da se upravo oni angažiraju na stvaranju vlastite poduzetničke karijere, napomenuvši da se liderom ne rađa, nego da se liderom postaje.
Gđa Ines Kajić Bubalo, na bazi višegodišnjeg iskustva i rada u televizijskim i novinskim kućama, te rada u sektoru odnosa sa javnošću u Gradskoj upravi Grada Mostara studentima je približila tematiku odnosa sa javnošću, stavljajući akcenat na krizno komuniciranje i koncipiranje PR članaka sa cilljem efikasnog predstavljanja institucija.
Predavanju je prisustvovalo 35 studenata Ekonomskog fakulteta, koji su kroz praktične vježbe učili kako savladati tehnike uspješnog javnog nastupa, efikasnog verbalnog i neverbalnog komuniciranja, a sve u želji da kroz komunikaciju, kako u profesionalnom, tako i privatnom životu, ostvare dobar kontakt sa medijima i širom javnosti.Svi učesnici su na kraju radionice dobili certifikat kojim se potvrđuje uspješno završena radionica “Liderstvo i komunikacija”.
Organizacija treninga „Liderstvo i komunikacija” je još jedan pozitivan primjer dodatne, neformalne edukacije u procesu formalnog učenja na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Zenici.
Pozivamo sve mlade koji su spremni pokrenuti nešto novo i napraviti prekretnicu u svom životu da nam se pridruže da zajedno gradimo našu budućnost, da ulaganjem u obrazovanje i rad na sebi stvorimo bolje okruženje za buduće generacije.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno