Zenica

RADIO ZENIT: Gradonačelnik Fuad Kasumović zabranio novinarima prisustvo na sjednici Gradskog vijeća

RADIO ZENIT: Gradonačelnik Fuad Kasumović zabranio novinarima prisustvo na sjednici Gradskog vijeća – Hitna sjednica Gradskog vijeća Grada Zenica na kojoj se trebalo raspravljati o problematici u NK Čelik odgođena je jutros zbog neprisustvovanja medija koji će uživo prenositi ovu sjednicu, a što je od strane Gradskog vijeća u periodu pandemije dopušteno samo RTV Zenici.

Rečeno je da će se sjednica održati čim se steknu uslovi, odnosno čim se obezbijedi prenos sjednice uživo te je ista pomjerena danas za 14:00 sati.

Na Trgu BiH prije najavljene sjednice okupila se manja grupa simpatizera i navijača NK Čelik dok je policija Ministarstva unutarnjih poslova ZDK obezbjeđivala zgradu Gradske uprave.

Nekoliko minuta prije početka sjednice okupljenim novinarima je rečeno da i ukoliko ne bude pristustvo RTV Zenica da će moći ući u salu i prisustvovati sjednici. Međutim, gradonačelnik Fuad Kasumović je na ulaznim vratima Velike sale rekao kako niko od novinara osim RTV Zenica nema pravo da prisustvuje sjednici.

Na negodovanje prisutnih novinara izašla je Predsjedavajuća Gradskog vijeća Grada Zenica Diana Bešić koja je rekla da ona kao Predsjedavajuća može pozvati prisutne novinare u salu na sjednicu, ali i pored toga radnici uposleni u Gradskoj upravi su onemogućili ulazak novinarima.

Negodovali su i Robijaši, navijači NK Čelik, koji danima, mjesecima, godinama čekaju rješavanje problema u zeničkom klubu.

Sjednica je počela u 14:00 sati, a o razmatranim tačkama javnost će biti blagovremeno obavještena od strane Predsjedavajuće GV Diane Bešić.

RADIO ZENIT

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem