Info

Radiesse Expert Masterclass Workshop iz oblasti estetske medicine u Sarajevu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Radiesse Expert Masterclass Workshop iz oblasti estetske medicine u Sarajevu – U subotu, 22. augusta 2020. u sarajevskoj dermatovenerološkoj ordinaciji “Derma Zone”, u organizaciji Medis International, održava se masterclass radionica pod nazivom “RADIESSE EXPERT MASTERCLASS WORKSHOP”, namijenjena prvenstveno liječnicima s dugogodišnjim iskustvom rada u području estetske medicine,  dermatolozima i plastičnim hirurzima, te pacijentima koji žele prirodan ali pomlađen i osvježen izgled bez pretjeranog volumena.

RADIESSE EXPERT MASTERCLASS WORKSHOP vodit će dr. med. spec. plastične hirurgije i stručni Merz Aesthetics trener, Mladen Duduković, iz Zagreba, koji važi za jednog od najuspješnijih stručnjaka iz oblasti plastične hirurgije u regionu.

Tokom edukacije dr. Duduković će govoriti i praktično demonstrirati izvedbu tretmana jedinstvenim strukturalnim filerima i biostimulatorima Radiesse prestižnog njemačkog brenda Merz Aesthetics. Tretmani koji će biti prezentirani tokom edukacije namijenjeni su za pacijente koje žele definirane konture i podmlađenu kožu s vertikalnim podizanjem tretiranih područja.

“Drago mi je da imam priliku sresti se sa kolegama iz struke u Sarajevu gdje ćemo govoriti o vrlo aktuelnoj praksi tretmana podmađivanja filerima, posebno imajući u vidu da je fokus radionice demonstracija tretmana sa vrhunskim proizvodima Merz Aesthetics poput Radiesse. Kada su tretmani ovog tipa u pitanju, radi se o tome da prolaskom godina kolagen, glavni strukturni protein, koji pomaže našoj koži da izgleda zategnuto i mlado, polako se prestaje proizvoditi što dovodi do stanja opuštene kože.

Jednom ubrizgan, Radiesse omogućuje trenutnu volumnizaciju i ispravak, te nastavlja dalje raditi potičući kolagen na samoproizvodnju. Tretman se izvodi nježnim ubrizgavanjem pod kožu u srednji ili donji dio lica, a Radiesse već sadrži lokalni anestetik (lidokain) kako bi sam tretman bio što ugodniji. Sam postupak traje oko 30 minuta. Nakon ubrizgavanja, Radiesse radi na način da podiže i definira ključna područja lica za postizanje sveukupnog glatkog izgleda. Rezultati su prirodni i traju do 12 mjeseci ili duže što je slučaj kod većine pacijenata.” – pojasnio je dr. Duduković.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno