Sudske klupe

Rad Kantonalnog suda Zenica u 2016. godini

Rad Kantonalnog suda Zenica u 2016. godini
Rad Kantonalnog suda Zenica u 2016. godini
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rad Kantonalnog suda Zenica u 2016. godini- Procenat svih riješenih predmeta na Kantonalnom sudu u Zenici u 2016-oj godini u odnosu na priliv, iznosi 100,52 posto. Kolektivna norma Suda ostvarena je sa 125,99 posto, a kvalitet sudskih odluka za sve predmete iznosi 94,90 posto.

– Možemo ocijeniti da Kantonalni sud u Zenici i u 2016-oj nastavlja sa dobrim rezultatima, – istakla je danas predsjednica ovog suda, Snježana Čolaković. Problem u radu ovog suda je prije svega kadrovska nepopunjenost. U ovu godinu, Sud je ušao sa šesnaest redovnih sudija, uključujući i predsjednicu Suda i dvoje dodatnih sudija.

Kantonalni sud u Zenici još čeka i na prostorna rješenja, iako je izgradnjom nove zgrade za Kantonalno tužilaštvo dobilo na upotrebu dodatne kancelarijske prostore. – Cilj koji ovaj sud želi postići je da se najveći broj predmeta rješava u zakonom propisanim rokovima, a posebna pažnja posvećuje se predmetima ratnih zločina, – istakla je Čolaković.

(S.S.)
rtvze.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno