Info

Race for the Cure 2023: Telemach fondacija kao dio snažne podrške borbi protiv raka dojke

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Telemach fondacija, skupa sa svojim i zaposlenima u kompaniji Telemach BH te brojnim prijateljima pridružila se armiji podrške okupljene oko Trke/šetnje za ozdravljenje – Race for The Cure 2023, najvećeg evropskog humanitarnog događaja u borbi protiv raka dojke, održanoj 1. oktobra, u Sarajevu. Organizacija besplatnih mamografskih pregleda u ruralnim dijelovima BiH i pružanje “paketića prve pomoći” svakoj ženi koja je prošla operaciju zbog raka dojke samo su neki od ciljeva Trke i prilika za doprinos svakog pojedinačnog učesnika i organizacije podizanju svijesti i borbi kroz koju prolaze sve oboljele.

„Ovo je za nas veliki i radostan dan. Race for The Cure podržavamo učešćem i donacijama dugi niz godina. Značaj ovog događaja i učešća u njemu ogleda se i u prilici da glasno poručimo oboljelim ženama: niste same, mi smo tu za vas! Nadamo se da će vam naša ljubav i podrška olakšati suočavanje s brojnim izazovima i pratiti vas na putu do ozdravljenja“, poručila je Hajdi Mostić, predsjednica Upravnog odbora Telemach fondacije i CCO Telemach BH.

Organizator Trke je udruženje „Think Pink – Zajedno smo jedno“, s kojim Telemach fondacija i kompanija Telemach BH nastavljaju saradnju u cilju podrške oboljelima od raka dojke i nakon ovog događaja.

„Svaki naš korak, od starta do cilja trke, bio je obilježen snažnim emocijama i izrazima podrške, te zajedničkom željom da se spasi barem jedan život i napravi pozitivna promjena u životima oboljelih kako bi što lakše i bezbolnije prošli kroz proces liječenja. Naš doprinos tome je i donacija deset godišnjih priključaka za Total TV oboljelima od karcinoma dojke, kako bi im u skorijoj budućnosti barem malo rasteretili budžet i uljepšali svakodnevnicu sadržajima koje nudimo na ovoj platformi“, istakao je Admir Drinić, CEO Telemach BH.

Timu Telemach fondacije u Trci/šetnji za ozdravljenje pridružili su se i brojni prijatelji, partneri i udruženja čiji rad podržavaju.

„Čast je biti dio ove ekipe. Ovu priču s plemenitim ciljem prenosimo i na mlađe generacije, a u današnjoj trci učestvuju i naše mlade košarkašice, Katja i Nadia“, istakla je Merhunisa Omerović, trenerica KK „Koš“ i ženske U18 reprezentacije BiH.

„Ovo je jedna od najljepših priča koje se dešavaju u Sarajevu svake godine. U porodici sam imao sličnu borbu s bolešću i znam koliko je podrška bliskih ljudi, ali i i šire zajednice važna u borbi za ozdravljenje“, naglasio je Kenan Musić, direktor Telemach Omladinskog Film Festivala Sarajevo.

Dejan Radović, organizator brojnih sportskih događaja među kojima je i Međunarodni košarkaški turnir Telemach Sarajevo Cup, opisao je Race for The Cure kao „projekt koji treba ovom gradu i državi“:

„Fenomenalno je vidjeti ovoliku podršku iz cijele zemlje. S druge strane, važno je istaći da oboljele žene zaslužuju imati normalan zdravstveni sistem i mogućnosti za liječenje“.

U timu Telemach fondacije bile su i fudbalerke SFK 2000 Sarajevo.

„Danas trčimo za sve oboljele žene kako bismo im pokazale da nisu same, a istovremeno želimo poručiti svima da djeluju preventivno i redovno se pregledaju“, istakla je nogometašica Željana Maksimović.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno