Najava dešavanja

PUNKART (Tz) + VEK @ Rock Zenica 10.04. 20.30h

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon osmonovembarske pankerice (Bolesna Štenad i VEK) , vrijeme je za novu, jaču i glasniju !
U goste nam dolazi Punkart iz Tuzle, a tu su i naši predstavnici – VEK !

Ulaznice po cijeni od 3 KM možete uskoro nabaviti u Rock Zenica !

VIDIMO SE !

_____________________________________________

Punkart nastaje u vrijeme kada je underground scena Tuzle polako umirala, tako da je taj pokušaj pravljenja benda, u prvom planu, bio uzaludan.

Prve pjesme snimaju se u kućnom studiju (12 pjesama ) i taj demo dobija naziv “Punkart”, a godinu dana poslije grupa snima i demo (polustudijski snimak) “Generacija bez budućnosti”. Nakon izvjesnog vremena, grupa pokazuje publici da je Punkart bend koji zaslužuje visoku ocjenu za scenski nastup i da je sasvim nova atrakcija na sceni koja se polako budila iz učmale tuzlanske sredine.

Dvije godine poslije demo snimka “G.B.B.” i vucaranja instrumenata po prigradskim naseljima, iz prljavog asfalta izranja “Stomak Tuzle” sa socijalno-rodoljubljivim temama u novom izdanju i novoj postavi.

Da nije riječ o klasičnom alternativnom bendu, govore i činjenice da bend iza sebe ima 4 snimljena demo albuma, kao i dvije turneje po BiH i Hrvatskoj, a ne manjka im ni nagrada. Prvo priznanje za svoj rad Punkart je dobio 2003. godine kada, kao jedan od 30 bendova učesnika festivala Tuzla Live, osvaja drugo mjesto i mogućnost snimanja video spota za pjesmu “Ja sam prevaren”. Iste godine, u okviru Baščaršijskih noći, biva proglašen među četrnaest najboljih mladih bendova na području Federacije BiH. 2008. godine Punkart se pojavljuje na 14. Internacionalnom Festivalu Zabavne Muzike u Bihaću, te sa pjesmom ”U Hotelu Zla”, osvaja treću nagradu publike kao i apsolutne simpatije, kako gledalaca, tako i žirija.

Nakon kraćeg perioda hibernacije, bend je ponovo na putu da nastavi gdje su stali, a maxi single pod nazivom “Treble Trouble”, koji se od kraja 2010. može čuti i skinuti na njihovom oficijelnom MySpace-u, kao i YouTube kanalu, pravo je sredstvo za postizanje tog cilja.

https://www.youtube.com/channel/UCy3o8QVFtVZrKnZZrjIoR7w



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno