Biznis

PUFBiH tokom vikenda izdala kazne od preko pola miliona KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Porezna uprava FBiH i tokom ovog vikenda na širem području FBiH u cilju suzbijanja rada na crno i sive ekonomije provodi brze inspekcijske nadzore.

Kontrolama su obuhvaćeni obveznici koji obavljaju ugostiteljsku, trgovinsku i pekarsku djelatnost, a sinić do 22 sata je izvršeno 337 kontola u kojima je prema preliminarnim izvještajima otkriveno 158 neprijavljenih radnika, 34 obveznika koji su radili bez odobrenja za rad, 159 obveznika koji nisu izdavali račune, 29 obveznika koji nisu imali istaliran fiskalni uređaj.

Zbog utvrđenih nepravilnosti zapečećen je 51 objekat i izdato 199 prekršajni naloga sa izrečenim novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 573.750,00 KM.

Konačne rezultate provedenih kontola za vrijeme vikenda PUFBIH će saopćiti sutra.

PUFBIH će i u narednim danima nastaviti s ovim aktivnostima te kao i uvijek pozivaju porezne obveznike da svoje poslovanje usklade sa važećim propisima kako se ne bi izlagali sankcikama i nepotrebnim troškovima, a PUFBiH nebi primoravali da primjenjue sankcije.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno