Kultura

„Psić boje neba“ u dva termina za najmlađu publiku zeničkog BNP-a

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Bosanskom narodnom pozorištu Zenica će u petak i subotu biti odigrana lutkarska predstava za djecu „Psić boje neba“ autora i reditelja Darka Kovačovskog, u produkciji Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. Ova predstava će biti odigrana u petak, 20. januara u 10.30 sati, a u subotu, 21. januara u 11 sati u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica.

Predstava govori o malom psu koji se rodio plave boje i  pati od kompleksa niže vrijednosti i zato bježi od stalnih problema. U tekstu ga njegov novi prijatelj mornar Džef prihvata onakvog kakav jeste i iz te ljubavi Plavi Psić pronalazi svoj način da se bori sa problemima koji ga okružuju. Naravno, priča ne bi bila zanimljiva da intrigu ne pokreće antagonista Crni Mačak… Ipak, kroz tekst  predstave i kroz prikazivanje drugačijeg, dešava se spoznaja psa čiji lik nikoga neće ostaviti ravnodušnim. „Psić boje neba“ bavi se univerzalnom temom borbe dobra i zla. Na idejnom planu, ova predstava nas, pored ostalog, „poučava“ da zlo pobjeđuje samo kad sami odustanemo od borbe s njim.

Tekst i režiju predstave potpisuju Darko Kovačovski i Nadja Vasileva, kao i kreaciju i izradu lutaka. U predstavi igraju glumci Bosanskog narodnog pozorišta Zenica: Snežana Vidović, Adna Hasanić, Tamara Milićević-Stilić i Anđela Ilić. Scenografija i kostimografija predstave je povjerena Nadji Vasilevoj, a izbor muzike Darku Kovačovskom.

Služba za odnose s javnošću Bosanskog narodnog pozorišta Zenica

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno