Ostali sportovi

Prvo mjesto za Eldara Dautovića u višeboju

Prvo mjesto za Eldara Dautovića u višeboju i novi klupski rekord
Prvo mjesto za Eldara Dautovića u višeboju i novi klupski rekord
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prvo mjesto za Eldara Dautovića u višeboju- Na terenima Atletskog poligona “Koševo”, 24/25.9.2016. održano je prvenstvo BiH u višeboju.
U konkurenciji mlađih juniora našao se i zenički atletičar Eldar Dautović, koji se zajedno sa još sedam konkurenata borio za naslov prvaka BiH u osam disciplina, javili su nam iz AK Zenica.

Nakon prvog dana takmičenja Dautović se našao na drugom mjestu sa dosta velikim zaostatkom iza Sarajlije Edina Boje. Bez obzira na značajan zaostatak iza vodećeg, Eldarov trener Aziz Kevelj tvrdio je i ujedno ubjeđivao svoga pulena da uz dobar nastup drugog dana, bodovni zaostatak nije nenadoknadiv.

Tako se i desilo. Uz izuzetno dobar nastup u tri discipine i pored “kiksa” u skoku u vis, Eldar je na lično zadovoljstvo i zadovoljstvo svoga trenera došao do šampionske titule u Višeboju za mlađe juniore.

Plasman po disciplinama Zeničanina Eldara Dautovića:
Prva mjesta na 110 m. prepone, 1.000 m, bacanje koplja;
Druga mjesta 400 m, skok u dalj, bacanje kugle;
Četvrta mjesta na 100 m, te u skoku u vis.
Ukupno 4.369 bodova, što je klupski rekord u osmoboju za mlađe juniore, ispred Edina Boje iz Sarajeva sa 4344 boda. Ostali takmičari znatno su zaostali za vodećim dvojcem.

Na ovom takmičenju nastupili su, van konkurencije, sljedeći atletičari/ke iz Zenice: Ernad Kotorić (koplje), Samir Hodžić, Maid Redžić, Bakir Pervan, Hana Džumhur (svi u skoku u vis), te Irna Kapković u skoku u dalj. Svi su završili takmičenje na nivou svojih rezultata.
Čestitke za Eldara Dautovića, njegovog trenera Aziza Kevelja i Atletski klub Zenicu na ovom velikom uspjehu i od sportske redakcije Zenicabloga.

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno