Ostali sportovi

Prvo kolo Karate lige za klubove sa prostora ZDK karate saveza

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prvo kolo Karate lige za klubove sa prostora ZDK karate saveza – Dana 03.03. 2019. godinu u organizaciji karate kluba ,,Empi“ Maglaj, organizirano je prvo kolo karate lige karate klubova sa prostora ZE-DO saveza. Inače karate savez ZE –DO kantona je tokom 2018. godine napravio veliki pomak u organizaciji svoga rada. Pored izvršene registracije, organizacije polaganja za majstorska zvanja, sudačkog seminara, organizovano je Prvenstva karate klubova ZE-DO kantona. Osnivanje Saveza je u 2018. godinu označilo prekretnicu u funkcioniranju karate sporta na ovim prostorima kako to već godinama rade Savezi drugih kantona, FBiH i KS BiH.

Za 2019. godinu određeni su projekti koje smo već počeli realizirati, pored zajednički treninga počeli smo i sa karate ligom za sve uzraste sa težištem na mlađe, jer želja svih klubova je omasovljenje bavljenja karateom kao sportom, a zatim selekcije najboljih koji će ujedno predstavljati i karate savez ZE-DO.

Organizacija prvog kola lige je okupila 15 klubova, koji su registrirani kao članovi karate saveza ZE-DO, koji ujedno rade po WKF sistemu takmičenja. Prvo kolo lige okupilo je 339 takmičara što smatramo da je veliki napredak, jer u posljednjih 10 godina ova aktivnost je bila nezamisliva u ZE-DO savezu zbog raznolikog shvaćanja i registracije u razno raznim Savezima, koji su omogućavali opstanak klubovima i sistema takmičenja. Iz karate saveza ZE-DO poručuju da je ovo jedini put ka boljem i konkurentnijem načinu takmičenja, gdje će najbolji moći da ostvare svoje interese i ciljeve u institucijama koje imaju obavezu da ih i podrže. Zdrava i dobra konkurencija, te tatami podloga je jedini način za odmjeravanje znanja i napredak karatea na nivou kantona.

Sudačka komisija koju smo izgradili tokom 2018. godine , danas u Maglaju na prvom kolu lige odradila odličan posao. Sudačku pravdu dijelile su naše mlade sudije pod pratnjom i pomoći nekoliko međunarodni sudija iz Tuzlanskog i Srednjobosanskog kantona.

Inače za 2019. godinu karate Savez ZE-DO je odredio da će održati tri kola lige u različitim gradovima i jedno prvenstvo saveza , kako bi svim sportašima u ZE-DO omogućili uz minimale troškove nastupe sa svojim vršnjacima iz drugih klubova, sticanja novih znanja, ali i iskustva koja su im potrebna za takmičenja koja dolaze, kao što su npr. prvenstva FBiH, Državno prvenstvo BiH itd. Ono najbitnije što smo htjeli istaknuti od samog početka jeste i izbor mlađih uzrasta za državnu reprezentaciju jer u 2019. godine će se Balkansko prvenstvo održati po prvi put u BiH (Banja Luka), što će biti jedan od velikih sportskih događaja za mlade karatiste , da tu nastupe i odmjere svoje snage sa najboljima iz zemalja sa cijeloga Balkana.
Rezultate takmičenja mozete pogledati na linku https://kantonalno.ekarate.ba/takmicenje.php



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno