Info

Prvi SaMED od 29. januara

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Sarajevu će se od 29.1. do 1.2. 2015. održati Prvi međunarodni kongres studenata Medicine i mladih ljekara SaMED 2015. Radi se o oficijelnom projektu Udruženja studenata Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, a koji se održava pod pokroviteljstvom Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu uz svesrdnu podršku naše Dekanese prof.dr.Almire Hadžović-Džuvo. Od 15. avgusta prošle godine kada je počela registracija za SaMED 2015 do zatvaranja iste 1. decembra, na kongres se prijavilo 235 učesnika iz 16 zemalja svijeta pored Bosne i Hercegovine, što SaMED svrstava među najveće kongrese u Evropi. Možemo se pohvaliti da na kongresu učestvuju sve zemlje regiona, ali i Latvija, Litvanija, Rusija, Bjelorusija, Italija, Njemačka, Španija, Ukrajina, Turska, Bolivija i Indonezija.

Cilj projekta je da postane redovno godišnje okupljanje studenata grupacije zdravstvenih fakulteta, mladih ljekara i istraživača, te da Sarajevo i Bosna i Hercegovina dođu na mapu evropskih i svjetskih studentskih kongresa. Učešćem na ovom kongresu, studenti Medicinskog fakulteta u Sarajevu, kao i gosti, dobijaju mogućnost da prezentuju svoje naučno-istraživačke radove, upoznaju se sa kolegama iz drugih država, razmijene znanja i iskustva o aktuelnim temama na poljima medicine, ali i svoje ideje i planove za budućnost. Osim studentskih predavanja, studenti će moći da se edukuju kroz plenarna predavanja i radionice koje će držati eminetni predavači iz Bosne i Hercegovine, a koje će se održati na Medicinskom Fakultetu.

Svi gosti će biti smješteni u hotelu Saray, a posljednji dan kongresa je planirana posjeta nekoj od naših olimpijskih ljepotica, kako bismo učesnike upoznali sa ljepotama Bosne i Hercegovine i podsjetili ih na Olimpijadu koja je ime Sarajeva i Bosne i Hercegovine pronijela po čitavom svijetu.

Veliku zahvalnost dugujemo našim prijateljima i partnerima koji su prepoznali značaj jednog ovakvog projekta i promociju koju on donosi našoj državi u cjelini, a to su BH Telecom, Bosnalijek, CryoSave vodeća evropska i svjetska banka matičnih ćelija, Federalno ministarstvo obrazovanja nauke, kulture i sporta, Farmavita i Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu, bez kojih ovaj projekat ne bi bio moguć. Naravno, svi partneri koji žele da učestvuju u jednom ovakvom projektu su dobro došli, a sve informacije mogu pronaći na oficijelnoj stranici www.samed.ba .



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno