Info

Prvi rezultati popisa u BiH od sredine 2015.

Rezultati popisa stanovništva u BiH bit će objavljivani sukcesivno od sredine 2015. do sredine 2016. godine, kako je i predviđeno.

Konačni podaci bit će objavljeni u 16 popisnih knjiga, na sajtovima tri statističke institucije u BiH i na sajtu Popis2013, kaže Galiba Karačić, sekretarka Federalnog zavoda za statistiku.

Osim web stranice, na kojoj će biti objavljivani “brzi” podaci popisa, Zavod ima namjeru do kraja godine da napravi još jednu online bazu ovih podataka.

Zavod je predstavio tabele podataka Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova sprovedenog u BiH 2013. godine korisnicima statističkih podataka.

Hidajeta Čolović, pomoćnica direktora Federalnog zavodu za statistiku, istakla je da je popis sproveden po međunarodnim preporukama, odnosno standardima EU, a da su u statističku kontrolu podataka uključeni i međunarodni eksperti.

Međunarodna monitoring misija, kako je ranije najavljeno, procjenit će kvalitet popisa, podsjeća agencija Fena.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem