Košarka

Prvi poraz košarkašica KK Jumper u A1 ligi nakon deset pobjeda u nizu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prvi poraz košarkašica KK Jumper u A1 ligi nakon deset pobjeda u nizu- Danas su seniorke KK Jumper iz Zenice odigrale utakmicu 12. kola u A1 ligi.

Bile su na gostovanju kod ekipe OKK Vitez, a utakmica je igrana danas od 13 sati u gradskoj sportskoj dvorani „Vitez“. Iznenađujuću pobjedu u ovom meču ostvarila je domaća ekipa OKK Vitez.

Konačan rezultat i rezultat na poluvremenu:

OKK Vitez – KK Jumper 48:32 (pol. 19:18);

Sastav KK Jumper i postignuti poeni:

Farah Đuherić 10, Emira Šehić 8, Sajra Huskanović 8, Hana Đuherić 4, Emana Pašalić 2, Naida Burkić, Farah Begić, Hena Mujić. (Trener Almir Omerčević, pomoćni trener Eldar Durmić);

Nešto više o samoj utakmici saopštio nam je Almir Omerčević, trener KK Jumper:

– Čestitam svojim djevojkama na borbenosti. Sporiji ulazak u utakmicu nas je koštao malog broja poena na poluvremenu (19:18), gdje smo imali problema u tranziciji iz odbrane u napad, pa smo jako teško dolazili do poena. Međutim, ključni detalj utakmice desio se na početku drugog poluvremena, u 22.miniti, kada sudije dva puta u dvije minute sviraju nesportski faul našem najboljem igraču, Farah Đuherić, što je samim tim isključenje. Definitvno diskutabilna odluka, po mom mišljenju. Ionako oslabljen roster ostao je sa samo sedam igračica. Inače, u Vitez smo išli bez tri igračice, Almedine Ahmić, Anide Čaušević i Džejlane Indžić, a od prije su odsutne Arduana Delić i Eda Omeragić. Ipak, čestitke ekipi OKK Vitez na pobjedi -, kazao nam je trener Omerčević.

Sljedeće kolo KK Jumper gostuje ekipi KK G-Stars iz Gračanice.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno