Ostali sportovi

Prvi ovogodišnje takmičenje SRK „Bosna“ Zenica na rafting Euro Cupu u Hrvatskoj

Prvi ovogodišnje takmičenje SRK „Bosna“ Zenica na rafting Euro Cupu u Hrvatskoj  – Prvo rafting takmičenje u ovoj sezoni i to Euro Cup na kome je učestvovala i muška seniorska ekipa R-4 Sportsko-rekreativnog kluba „Bosna“ iz Zenice realizovano je u Slunju (Hrvaska) na rijeci Korani.

Na dosada neviđenom visokom vodostaju, kako tvrde mještani Slunja, naša rafting ekipa se takmičila u tri rafting discipline u veoma jakoj konkurenciji rafting ekipa koje su učestvovale na ovom takmičenju i to iz: Rusije, Italije, Austrije, Slovenije, Srbije, Hrvatske i BiH (ukupno 14 ekipa).

Prvog dana takmičenja na veoma extremnoj rijeci Korani rafteri su se takmičili u disciplinama slalom i sprint na kome je ekipa Srk Bosna osvojila 9.mjesto i uspješno završila utrku u slalomu dok su se u disciplini spust zbog povečanog vodostaja rijeke i veoma visokih bukova, ekipe Srk „Bosna“BiH, Rusija,RK Dajak BiH i Slovenija su se prevrnuli, zbog čega je i prekinuto takmičenje prvog dana.

Drugi dan takmičenja u disciplini „spust“ ekipa Srk „Bosna“ je uspjela završiti na 9. mjestu, što je veoma dobar ostvareni rezultat imajući u vidu ekipe koje su u vrhu tabele u Evropi učestvovale na ovom takmičenju i težinu rijeke na kojoj je takmičenje realizovano.
Srk „Bosna“ Zenica, poslije ovog veoma jakog takmičenja, nastavlja sa pripremama za naredna takmičenja sa težištem na Evropsko prvenstvo koje je planirano u Češkoj u julu 2018.godine.

Ovim putem najavljujemo i Eko rafting regatu koja je u našoj organizaciji planirana 21.03.2018.godine za prvi dan proljeća i Zeničke čimburijade (srijeda) i pozivamo sve zainteresovane građane koji žele da učestvuju da se prijave i spuste sa nama niz rijeku Bosnu.

Predsjednik Srk „Bosna“ Ekrem Tuka

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: