Nogomet

Prvi Memorijal Muhamed Kulalić osvojili dječaci FK Sarajevo

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na terenu Škole fudbala (ŠF) Tempo Sport i u organizaciji ove škole održan je 1. Memorijal Muhamed Kulalić za dječake rođene 2009.godine. Utakmice su igrane u proteklu nedjelju, 17.9.2017.godine.

Prvo mjesto osvojili su dječaci FK Sarajevo, koji su bili i specijalni gosti ŠF Tempo Sport.

Drugo mjesto zauzeli su dječaci NK Zvijezde Gradačac, nakon poraza u finalu od FK Sarajeva sa 0:2, a treće mjesto pripalo je dječacima NK Travnik.

U odličnoj, pravoj domaćinskoj, atmosferi tereni kluba „Tempo Sport“ bili su premali da prime sve one koji su došli da daju podršku najmlađima, ali i da se sjete preminulog Muhameda Kulalića.

U ime FK Sarajeva dječaci su uručili dres i poklone bratu preminulog Muhameda, Bakiru, koji je, takođe, 2009. godište i koji je igrao ovaj turnir za Tempo Sport. Bakir je dobio i zlatnu medalju koju su mu uručili dječaci FK Sarajevo.

Utisci trenera i roditelja, kao i drugih posjetilaca jeste da su domaćini pokazali kako se organizuje jedan turnir za ovaj uzrast, a iz Zenice su svi otišli zadovoljni, pa čak i oni koji nisu osvojili medalje.

Najsretniji su svakako bili dječaci FK Sarajevo, koji su opravdali ulogu favorita na ovom turniru.

Nakon smrti Muhameda Kulalića naš portal Zenicablog je, između ostalog, objavio: https://www.zenicablog.com/preminuo-19-godisnji-zenicanin-muhammed-muha-kulalic-izgubio-bitku-protiv-teske-bolesti/

-Fudbal je počeo trenirati u ŠF “Tempo Sport” kod Nermina Šabića. Izraziti talenat nije bio neprimjećen, pa mladi Kulalić prelazi u FK Sarajevo. Igrao je ovaj odlični mladi fudbaler u pionirskoj i kadetskoj selekciji Sarajeva. Bio i član pionirske reprezentacije BiH.

Potom se vraća u Zenicu u svoj Čelik gdje nastupa za juniorsku selekciju zeničkog tima. Sljedeća fudbalska stanica bio je njemački “Kickers Offenbach”, gdje je potpisao amaterski ugovor. Ubrzo su ga u svoj notes upisali i skauti bundesligaških klubova. Bilo je pitanje dana koji klub će ga prvi angažirati.

Jedan rutinski liječnički pregled je pokazao da Muhammed za protivnika ima teškog protivnika – karcinom limfnih žlijezda. U pitanju više nije bila karijera talentiranog fudbalera, nego i sam život ovog divnog mladića.

Muhammed Kulalić je punih godinu i po igrao svoju utakmicu života, životnu utakmicu, utakmicu za život. Doslovce za život. Muhamed je na terenu bio veliki borac. Igrao je na poziciji stopera i zadnjeg veznog. Izgarao je na terenu, za njega nije bilo izgubljene lopte, izgubljene utakmice. Boravio je na liječenju u njemačkoj klinici Esssen, u domaćim klinikama. Ipak, bolest je bila jača-, objavili smo 17.11.2016.godine.

Preostali turniri u septembru, koje organizuje ŠF TempoSport iz Zenice:

–Subota 23.9. 2017. – 4.Memorijalni turnir „Harun Mujkić“ za 2007.godište.

-Nedjelja 24.9.2017.- 2.Memorijalni turnir „Bakir Sirčo-Barba“ za 2008.godište.

Ekipe će brojati 5+1, golovi su 5×2, a maksimalan broj igrača je 12.

Inače, Škola nogometa Tempo sport iz Zenice postala je prepoznatljiva u BiH i regionu sa kvalitetnim radom sa najmlađim selekcijama dječaka. Protekle sedmice pobijedili su na turniru u Bugojnu sa dječacima 2007.godište.

Tekst i foto galerija: E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno