Ostali sportovi

Prvi memorijal Emir Čabaravdić – Čaba

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Odbojkaški klub „Čelik – R“, član Super lige FBiH u subotu i nedjelju, 17. i 18. januara 2015. godine, domaćin je 1. Memorijalnog turnira “Emir Čabaravdić – Čaba”, javili su iz OK „Čelik-R“ Zenica. 
U znak sjećanja na njihovog odbojkaša i prijatelja „Čabu“ ali i Mladena Sićanicu, Harisa Jašarevića, Noela Sekulića –„Špiru“ i druge zeničke odbojkaše koji više nisu među nama, organizuju međunarodni turnir na kojem će nastupiti šest ekipa.  Listu učesnika predvodi HAOK Mladost iz Zagreba, najtrofejniji odbojkaški klub u regionu, koji se prošlog mjeseca okitio naslovom pobjednika Kup-a Republike Hrvatske. Tu su i sportski prijatelji iz Brčko Distrikta BiH, viceprvaci naše države, odbojkaši Jedinstva, a na turniru koji će se oba dana igrati u Areni Zenica.

Nastupiti će još dva člana Premijer lige BiH, Modriča Optima i Ilijaš.  Listu učesnika 1.Memorijalnog turnira „Emir Čabaravdić – Čaba“ upotpunit će federalni superligaši HOK Čapljina i OK Čelik – R. Odlukom Takmičarske komisije turnira ekipe će biti raspoređene u dvije grupe.

Grupa A: HAOK “Mladost” Zagreb, OK „Modriča Optima“, OK „Ilijaš“,
Grupa B: MOK „Jedinstvo“ Brčko Distrikt BiH, HOK “Čapljina”, OK „Čelik – R“ Zenica.

Prva utakmica turnira na programu je u subotu, 17. januara u 11 sati, a sastat će se HAOK „Mladost“ – OK „Ilijaš“.
Svečano otvorenje turnira planirano je za 14,30 sati.

Organizacioni odbor 1. Memorijalnog turnira „Emir Čabarvdić – Čaba“ na čelu sa predsjednikom Kasimom Sarajlićem čini maksimum kako bi isti bio što bolje organizovan i ostao u trajnom sjećanju svim učesnicima, te naravno postao tradicionalan, navode organizatori. Promotivni meč na turniru koji će okupiti veliki broj poznatih odbojkaša, trenera i odbojkaških radnika iz svih dijelova BiH i šire, odigrat će odbojkašice „Čelik – R“ i OK „Prijedor“. O detaljima turnira, kao i rasporedu utakmica više će biti objavljeno na press konferenciji, koja će se održati iduće sedmice.

E.Imamović za Zenicablog

Plakat za turnir u Zenici



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno