Posuđeno

Prvi maj uz 536.684 nezaposlena

Prvi maj uz 536.684 nezaposlena – Međunarodni praznik rada obilježava se danas i u Bosni i Hercegovini, zemlji sa 536.684 nezaposlenih osoba.

U znak sjećanja na radničke demonstracije održane u Chicagu prije 130 godina i iz poštovanja prema borbi za radnička prava 1. maj se obilježava širom svijeta kako bi se podsjetilo na solidarnost radnih ljudi i kao opomena da postoji veliki broj onih koji ne mogu ostvariti jedno od osnovnih ljudskih prava, pravo na rad.

Osim prvog maja, koji je ove godine u nedjelju, neradni dan u cijeloj našoj zemlji bit će i ponedjeljak, 2. maj, dok će se u FBiH praznovati i u utorak 3. maja, a to znači da neće raditi organi i organizacije, jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i osobe koje profesionalno obavljaju uslužbe i proizvodne djelatnosti.

Najava protesta kojim bi se zatražili bolji uslovi rada za danas nije bilo, a oblačno i kišovito vrijeme zasigurno će utjecati na odluke o izletima u prirodi.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem