fbpx
Politika

Prvi korak nove skupštinske većine rasterećenje privrede

Prvi korak nove skupštinske većine rasterećenje privrede – U Skupštini Zeničko-dobojskog kantona izvršena je primopredaja između dosadašnjeg predsjedavajućeg Skupštine Jasmina Duvnjaka (SDA) i novoizabranog predsjedavajućeg Ismeta Sarajlića (SBB), kao i njegovih zamjenika Sanje Renić (NS) i Mladena Simića (SDP).

Nakon oficijelnog dijela primopredaje Sarajlić je primio delegaciju kantonalnih privrednika te neke od stranačkih kolega predvođeni predsjednikom Kantonalnog odbora SBB-a dr. Erminom Čehićem.

Istaknuto je kako će nova skupštinska većina u Zenici u što kraćem roku krenuti u stvaranje bolje poslovne klime u ZDK, što treba rezultirali rasterećenjem lokalne privrede u tom kantonu, kao i privlačenje novih investicija.

Skupštinsku većinu u Zenici čini SDP (6 zastupnika), DF (3) – Nezavisni blok sa partnerima; Snaga centra, Hrvatska stranka BiH i Prva stranka imaju pet zastupnika – SBB sa tri zastupnika, A-SDA sa dva zastupnika te Naša stranka i SBiH sa po jednim zastupnikom u Skupštini ZDK.