Zenica

Prvi jesenji Može Bazar u subotu u Zenici

Prvi jesenji Može Bazar u subotu u Zenici – U subotu, 7. septembra ove godine, zeničko udruženje “Naš most” organizuje prvi jesenji Može Bazar. Na bazaru će biti predstavljene rukotvorine više od dvadeset umjetnika/ca i kreativaca/ki iz srednje Bosne, među kojima i Luca Ramljak iz Viteza, Fatima Beba Ramić iz Sarajeva i Mirza Huskić iz Zenice.
Udruženje “Naš most” Zenica kroz umjetnost i kulturu potpomaže društveno uključivanje starijih osoba, te drugih ranjivih grupa, poput žena, djece i osoba s invaliditetom. Okuplja osobe treće životne dobi, uglavnom samouke slikare/ce i kreativce/ke iz Zenice i okoline koji zajedno slikaju, izlažu svoje radove i druže se u galeriji udruženja. Članovi/ce udruženja daju časove slikanja ženama i djeci i mladima s invaliditetom.
 
Ovo je treći Može Bazar koje udruženje Naš most organizuje ove godine. Događaj će trajati tokom cijelog dana u glavnoj zeničkoj ulici, Titovoj 22. Sljedeći je planiran za subotu, 5. oktobra.
Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem