Ostali sportovi Zenica

Prvi G1 turnir u BiH: Zenica domaćin spektakla u olimpijskom taekwondou

Prvi G1 turnir u BiH: Zenica domaćin spektakla u olimpijskom taekwondou – Zenica će krajem ove sedmice biti domaćin domaćin prestižnog Taekwondo turnira G1 koji se po prvi put održava u Bosni i Hercegovini.

Najbolji taekwondoisti iz regiona, svijeta i Bosne i Hercegovine borit će se za medalje u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji olimpijskog Taekwondo-a.

Taekwondo Savez BiH spremno dočekuje ovakav spektakl, a tim povodom predsjednik organizacionog odbora, Samir Šarić kazao je

“Naša zemlja će po prvi put biti domaćin G1 turnira i mogu reći da sa velikim uzbuđenjem očekujemo početak ovog spektakla. Grad Zenica i Arena spremni su za ovakav događaj koji je samo početak lijepih zbivanja u olimpijskom Taekwondou u našoj državi. Ovim putem želim da izrazim zahvalnost i Olimpijskom komitetu BiH i svima koji su na neki način doprinijeli održavanju G1 turnira.”

Bosnu i Hercegovinu će na turniru predstavljati 67 takmičara, a osim predstavnika naše zemlje takmičari iz svih dijelova svijeta stižu u Zenicu, te je do sada prijavljeno preko 300 takmičara.

“Taekwondo G1 turnir” ima obilježje jednog od posljednjih kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem