Biznis

Prva zajednica programera u Zenici – ZeForge i Bit Alijansa potpisali memorandum o saradnji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prva zajednica programera u Zenici – ZeForge i Bit Alijansa potpisali memorandum o saradnji – S ciljem jačanja IT zajednice u Bosni i Hercegovini i kreiranja okruženja za kvalitetno djelovanje IT industrije, jučer je u Zenici potpisan memorandum o međusobnoj saradnji između Bit Alijanse i ZeForge, prve zajednice programera u Zenici.

ZeForge Community je prva zajednica programera u Zenici koji aktivno radi i djeluje od sredine 2017. godine sa osnovnim ciljem promocije IT tehnologija u Zenici i kreiranje IT akademije koja bi omogućila stvaranje veoma tražene snage u IT industriji i na kraju zapošljavanje što predstavlja ultimativni cilj ove zajednice.
S glavnim ciljem, a to je aktivno učestvovanje u pozitivnim promjenama u Zenici i okolini, ZeForge nastoji postati ključni faktor u razvoju individualnih vještina u polju IT-a i razvoju budućih uspješnih timova i startupa.

Kao svoju viziju ističu kreiranje grada Zenice i okoline kao mjesta koje će postati prepoznatljivo u okviru okupljanja velikog broja IT stručnjaka te koje će nuditi priliku da se mladi obrazuju i stiču stručna znanja iz oblasti razvoja softvera.

Do sada je ZeForge Community osmislio nekoliko veoma uspješnih ciklusa edukacije i učestvovao u njihovoj realizaciji.

Bit Alijansa i ZeForge istrajno će raditi na unapređenju sistema edukacije kvalitetnih kadrova i stvaranju okruženja u kojem potencijal softverske industrije treba biti prepoznat.

Predstavnici obje organizacije su izrazili zadovoljstvo potpisivanjem Memoranduma o saradnji i uvjereni su da će njihova saradnja rezultirati mnogim pozitivnim aktivnostima i inicijativama u Zenici i šire.

bit-alliance



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno