Ostali sportovi

Prva utrka održana u Dubaiju: Dino Beganović porijeklom iz Zenice imao fenomenalan debi u Formuli 3

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prva utrka održana u Dubaiju: Dino Beganović porijeklom iz Zenice imao fenomenalan debi u Formuli 3- Sezona u Formuli 3 azijske serije počela je danas, a svoj debi je imao talentovani vozač porijeklom iz Bosne i Hercegovine Dino Beganović.

Prva utrka sezone u Formuli 3 azijske serije vožena je danas na stazi Dubai Autodrome, a Beganović je imao fenomenalan debi i zauzeo je peto mjesto.

Beganović, koji je član Ferrarijeve vozačke akademije i takmiči se pod švedskom zastavom, jedini je vozač koji je završio u TOP 5, a da je došao iz Formule 4.

Prvi je završio Kinez Guanyu Zhou, a drugi je Izraelac Roy Nissany. Na trećem mjestu je Jehan Daruvala, a sva tri pomenuta vozača su dosta starija i imaju iskustvo vožnje u Formuli 2.

Ispred Beganovića je bio još samo 18-godišnji Francuz Pierre-Louis Chovet, koji je godinu stariji od talentovanog vozača porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Beganović je nakon prve utrke na petom mjestu u ukupnom poretku sa deset osvojenih bodova, a zajedno sa Zhouom donio je 35 bodova svom timu Prema Powerteamu, koji je na prvoj poziciji.

Autor: scsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno