Nogomet

Prva pobjeda KMF Drugari-Čelik u Prvoj futsal ligi FBiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uokviru 4.kola Prve futsal lige FBiH, grupa Sjever, danas 26.11. u Zenici su igrali domaća ekipa KMF Drugari-Čelik i gostujuća ekipa FC Brčko iz Brčko-Distrikta.

Utakmica je odigrana u dvorani Bilmišće pred oko 100-tinjak gledalaca. U derbiju začelja bolji su bili domaći fudbaleri i zabilježili su visoku pobjedu, prvu u ovom prvenstvu.

Rezultat: KMF DRUGARI – ČELIK – FC BRČKO  8:3 (4:2);

Strijelci: Kenan Hafizović (5x), Edin Bašić (2x) i Edin Bajramović za KMF Drugari-Čelik, a Aldin Mehić, Aldin Tursumović i Emal Ribić za FC Brčko.

Sudije: Jasmin Varupa (Travnik) i Alen Serdarević (Vitez), mjeritelj vremena Asif Durmić, a delegat Muhamed Bogilović (Sarajevo);

Satavi ekipa:

KMF Drugari-Čelik: Jasmin Durmo, Kenan Hafizović, Edin Bašić, Anes Kuduzović (cap), Edin Bajramović, Ahmed Brkić, Mahir Jusić, Demirel Delić, Haris Čajlaković, Ensar Imamagić, Belmin Osmančević. (Trener Benjamin Terzić);

FC Brčko: El.Maid Junuzović, Emal Ribić, Aldin Tursunović, Aldin Mehić (cap), Jasmin Helać, Anel Smajlović, Stefan Aleksić, Tarik Imamović, Emir Vehabović. (Trener Adnan Jusufović);

Domaći su vrlo rano poveli sa 2:0 golovima Edina Bašića u 4.minuti. Gosti smanjuju na 2:1 u 10.minuti, a u istoj minuti domaći povećavaju na 3:1 golom Kenan Hafizovića. U 13.minuti gosti smanjuju na 3:2, a svoj drugi gol za 4:2 za domaće postiže Kenan Hafizović, što je i rezultat prvog poluvremena. Gosti smanjuju na 4:3 u 23.minuti i to je bio njihov zadnji gol na današnjoj utakmici. Peti, šesti i sedmi gol za Drugare postiže, ponovo, Kenan Hafizović u 29., 37. i 40.minuti. Na 8:3 povećao je Edin Bajramović u 40.minuti, što je i konačan rezultat ove utakmice. Svoje realizatorske sposobnosti danas je iskazao Kenan Hafizović postigavši pet golova. Trener domaćih Benjamin Terzić zadovoljan je prvom pobjedom svoje ekipe, a danas je imao u rosteru dovoljan broj igrača. Sada Drugari imaju skor od jedne pobjede i tri poraza, tri boda i gol razliku 16:20, a FC Brčko je doživjelo i četvrti poraz.

U narednom, 5.kolu KMF Drugari-Čelik idu u goste ekipi FC Bašigovci iz Živinica, dok druga zenička ekipa MNK Calp ide u goste ekipi FC Brčko iz Brčko-Distrikta.

Parovi 4.kola:

Zenica: KMF DRUGARI ČELIK – FC BRČKO 8:3

Zenica: MNK CALP – FC LILIUM (16,00h)

Brčko-Distrikt: MNK KLANAC – FC BAŠIGOVCI (18,30h)

Gračanica: MNK KASKADA – MNK BOSNA KOMPRED (Igraju 29.11.2017.)

Tekst i foto, E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno