Zenica

Prva mobilna aplikacija za izviđače u BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U ponedjeljak 4.juna u 18:00 sati u zeničkom Domu mladih predstavljena prva izviđačka mobilna aplikacija u Bosni i Hercegovini i regiji. Aplikacija nosi naziv „Izviđači Zenice“, a realizovana uz pomoć Fondacije Mozaik i Omladinske banke Zenica.

Kao prva mobilna aplikacija ovog tipa, aplikacija „Izviđači Zenice“ ima za cilj promovisati zdrav način života i potaći mlade i djecu da vrijeme koje provode na internetu utoše na kvalitetan način, radeći na sebi i usvajajući nova znanja.

Kao organizacija koja broji preko 500 aktivnih članova, Savez izviđača grada Zenica se trudi poboljšati kvalitet neformalnog obrazovanja djece i mladih u našem gradu. S tim ciljem trudimo se napraviti kvalitetnu bazu podataka koja će sadržavati izviđačku literaturu, a ista će biti dostupna na našoj aplikaciji.

Pored pomenute baze podataka, aplikacija će sadržavati i podatke o nadolazećim aktivnostima, te izvještaje sa proteklih aktivnosti.

U posebnoj rubrici za aktuelnosti, planirano je prikazati aktuelne događaje značajne za izviđače u BiH, regiji i svijetu. Na uređianju sadržaja radit će naši članovi, što će potaći razvoj njihove kreativnosti i podučiti ih korištenju modernih tehnologija u svrhu obrazovanja.

Naši članovi su uglavnom djeca, te naše aktivnosti prati veliki broj roditelja. Ovom aplikacijom olakšat ćemo im taj proces. Pored toga, roditeljima budućih članova će na jednostavan način biti omogućeno da svoju djecu učlane u izviđačku organizaciju putem rubrike „Pridruži nam se“.

Aplikacija je od danas dostupna za upotrebu na App store-u, a do kraja sedmice bit će finalizirana i verzija za Google play.

Link za preuzimanje aplikacije na App store:
https://apps.apple.com/ba/app/izvi%C4%91a%C4%8Di-zenice/id6450869928?l=hr

Nadamo se da će u budućnosti, osim činjenice da je prva mobilna aplikacija za izviđače u BiH i regiji, naša aplikacija „Izviđači Zenice“ postati poznata i po velikom broju zadovoljnih korisnika, te vas pozivamo da ju isprobate.

Izviđački pozdrav!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno