Ostali sportovi

Prva liga FBiH u klasičnom kuglanju – Ubjedljiv poraz KK-BC Čelik u sedmom kolu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prva liga FBiH u klasičnom kuglanju – Ubjedljiv poraz KK-BC Čelik u sedmom kolu – Susretima sedmog kola završen je prvi dio sezone u okviru Prve Lige Federacije BiH u klasičnom kuglanju.

Momčad KK-BC Čelik iz Zenice je u sedmom kolu bila „domaćin“ ekipi Bosne iz Visokog u kuglani u Kaknju i doživjela ubjedljiv poraz..

Rezultati sedmog kola:

Čelik – Bosna 0:8

Mostar – Bihać 6:2

Tomislav – Vogošća 5:3

(Slobodna je bila ekipa Brotnjo)

 

Susret Čelik – Bosna Visoko se igrao u kuglani Kakanj. U proteklom kolu postignuti su očekivani rezultati.

Mostar je nešto teže došao do pobjede nad ekipom Bihaća. Presudio je veći broj oborenih čunjeva (+25) za konačnih 6:2, iako se vrlo lako moglo desiti da susret završi podjelom bodova. Mostarci su se sa dvije vezane pobjede pomjerili prema sredini tablice.
U drugom susretu Tomislav je savladao ekipu Vogošće sa 5:3, te su zadržali prvo mjesto na tabeli, a da li će na toj poziciji prezimiti ovisi od zaostalih susreta Bosne iz Visokog. Bosna u narednih sedam dana dočekuje Bihać i gostuje u Vogošći.

Momčad KK Čelik je dočekala Bosnu u Kaknju i gosti, Bosna iz Visokog, su zabilježili ubjedljivu pobjedu.

-Gosti su nam održali pravu, malu školu kuglanja. Iako smo poraženi sa 8:0 moramo istaći još jednu sjajnu predstavu našeg Kemala Lipovače, koji je oborio 560 čunjeva, a kojeg je porazio sjajni mladi igrač Bosne Mulo Vila, koji je oborio 576 čunjeva. I drugi par mladih igrača Mirza Sabljaković i Abas Avdagić su pokazali da Čelik i Bosna Visoko imaju budućnost. Mirza je oborio 515 čunjeva, a Abas 559.
U drugom setu naši Medarić (kojem je ovo bio prvi zvanični nastup) i Berbić nisu imali nikakve šanse protiv Devovića i Šahovića, koji su i napravili ogromnu razliku u oborenim čunjevima (+213 čunjeva)
Nešto malo više neizvjesnosti u posljednjem setu. Milan Hreščak se žestoko borio sa Emirom Lukhodžićem. Emir je odigrao jako kvalitetan meč, oborio 551 čunj i sa 3:1 porazio Milana. U drugom paru Kenan Ćurovac se skoro do posljednje kugle borio sa Dženanom Ganićem. Na kraju 3:1 za Ganića i 509:508 u oborenim čunjevima -, kazali su iz KK Čelik.
Slijedi zimska pauza, naredno 9.kolo se igra 2.februara 2020.godine kada KK Čelik dočekuje Vogošću.

-Ekipa će nastaviti sa treninzima i tokom novembra s obzirom da nas očekuju pojedinačno i kup prvenstvo Federacije BiH, saopštavaju iz KK Čelik.

 

Parovi 8.kola, 02.2.2020.god.:

Kakanj: Čelik – Vogošća

Tomislavgrad: Tomislav – Brotnjo

Prijedor: Bihać – Bosna

(Slobodna ekipa Mostar)

 

E.Imamović

Foto KK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno