Ostali sportovi

Prva liga FBiH u klasičnom kuglanju – Novi poraz KK-BC Čelik u prvenstvu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prva liga FBiH u klasičnom kuglanju – Novi poraz KK-BC Čelik u prvenstvu – U proteklom vikendu i u utorak odigrani su susreti trećeg kola Prve Lige FBiH u klasičnom kuglanju.

I ove sezone u ligi učestvuje sedam ekipa, među kojima je i momčad KK-BC Čelik iz Zenice, koja je u trećem kolu gostovala u Tomislavgradu i igrala je protiv ekipe Tomislav, te doživjela novi poraz.

Rezultati trećeg kola:

Tomislav – Čelik 7:1

Brotnjo – Bihać 7:1

Vogošća – Mostar 5:3

(Slobodna je bila ekipa Bosna Visoko)

Susret Tomislav–Čelik se igrao u kuglani u Tomislavgradu, subota u 16:00 sati.
Ekipa Čelika na ovaj susret putovala je samo sa šest igrača. Asko Kahrimanović je još uvijek u postoperativnom oporavku, Rale Stanek nije nastupio zbog povrede koljena, a Sead Medarić zbog obaveza na poslu.

Preuzimamo dio Izvještaja sa navedene utakmice sa facebook stranice KK-BC Čelik:

-Ulogu favorita su opravdali igrači Tomislava u susretu sa našom ekipom. Desetkovani povredama i otkazima u ovom susretu smo mogli računati samo na 5 igrača, stoga smo bili prinuđeni iz kuglaške mirovine aktivirati Zarfiju Kubat koja je popunila 6-to upražnjeno mjesto u rosteru.
Tako oslabljeni nismo mogli ni očekivati ništa više od časnog poraza, a činjenica je da smo skupo prodali svoju kožu i da su se oni koji su nastupili predstavili u dobrom svjetlu. Ekipa se borila do posljednjeg atoma snage, a na kraju je bilo 7:1 za domaćine -, saopštavaju iz KK Čelik.

U narednom 4.kolu ekipa Čelika je slobodna. Prilika je to da se ekipa odmori, oporavi od povreda i pripremi za susret sa ekipom Bihaća koji igraju u Kaknju 20.10., u okviru 5. kola Prve Federalne Lige BiH.

E.Imamović

Foto KK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno