Nogomet

Prva liga FBiH – Poraz ŽNK Čelik od Mladosti iz Nević Polja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prva liga FBiH – Poraz ŽNK Čelik od Mladosti iz Nević Polja – Prva ženska nogometna liga FBiH. 14.kolo ŽNK Čelik – ŽNK Mladost NP 2:4;

Uokviru 14.kola (posljednje kolo prvenstva) u Prvoj ženskoj nogometnoj ligi Federacije BiH, sezona 2017/2018, nogometašice Čelika bile su „domaćini“ u Žepču ekipi ŽNK Mladost iz Nević Polja kod Novog Travnika Završeno je pobjedom gošći iz Nević Polja.

Rezultat: ŽNK Čelik – ŽNK Mladost NP  2:4 (1:2);

Strijelci: Lara Ganić u 5′ i 90′ za Čelik, a sve golove za Mladost postigla je Lorena Čondra u 34′, 38′, 63′ i 75.minuti.

Glavni sudija: Edin Mujkić (Doboj), pomoćnici A1 Osman Hodžić (Gračanica), A2 Enis Đulović (Tuzla),  delegat Elmedin Škrebo iz Doboja.

Sastav ekipe ŽNK Čelik: Sedina Begović-Mujčinović, Muamera Pezer, Amila Dizdarević, Aida Šeper, Ilma Durmo, Lara Ganić (cap), Nedžla Međuseljac, Sajra Kulalić, Marija Udovičić, Nejra Halać. (Predstavnik kluba Vahida Mujčinović);

Utakmica je odigrana na gradskom stadionu u Žepču, jer se na stadionu na Kamberovića polje u Zenici vrši rekonstrukcija atletske staze. Prisutno je bilo oko 20-ak gledalaca.

Utakmica nije imala nikakav rezultatski značaj osim prestiža, jer su nogometašice Čelika obezbjedile četvrto mjesto na tabeli sa omjerom od 4 pobjede, 8 poraza i 12 bodova, a Mladost peto mjesto sa skorom od 3 pobjede, 9 poraza i devet bodova.

Nogometašice Čelika ušle su u meč sa smanjenim rosterom, dok su gošće imale puni roster, što je, čini se i presudilo u današnjoj utakmici.

Povrede nogometašica, nastupi u reprezentaciji BiH, uz nezaobilazne finansijske poteškoće obilježili su nastup nogometašica Čelika u protekloj sezoni.

Zenica je grad sa najboljom sportskom infrastrukturom, koji ima uslove za razvoj mladih nogometašica. Kako sačuvati ekipu, obezbjediti uslove za trenažni proces i izboriti povratak u Premijer ligu, pitanja su na koja Uprava ženskog nogometnog kluba Čelik u ovom trenutku nema odgovore.

Iz ŽNK Čelik se zahvaljuju Upravi NK Žepče i gospodinu Anti na razumjevanju i saradnji sa ŽNK Čelik.

U ostalim utakmicama u nedjelju 20.5. igraju Emina – Široki Brijeg i Željezničar 2011 – Sloboda, a slobodna je ekipa Libero iz Goražda.

E.Imamović; Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno