Nogomet

Prva liga FBiH – Poraz nogometašica Čelika u Goraždu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prva liga FBiH – Poraz nogometašica Čelika u Goraždu – Prva ženska nogometna liga FBiH. 1.kolo ŽNK Libero Goražde – ŽNK Čelik 3:2;

Uokviru 1.kola u Prvoj ženskoj nogometnoj ligi Federacije BiH, sezona 2017/2018, na stadionu „Midhat Drljević“ u Goraždu odigrana je prvenstvena utakmica između domaće ekipe ŽNK Libero i ŽNK Čelik iz Zenice, uz prisustvo 80 gledalaca. Završeno je pobjedom domaće ekipe Libero.
Rezultat: Libero – Čelik 3:2 (1:2);

Strijelci: Lejla Hrelja (2x) i Milena Đurđević za domaću ekipu, te Azra Goga (2x) za Čelik.

Žuti kartoni: Hrelja i Karaman (Libero), te Marija Udovičić (Čelik).

Glavni sudija Haris Zec (Foča), pomoćnici: A1- Admir Hadžiavdić (Goražde), A2-Senad Aleta (Goražde),
delegat Samir Imamović (Goražde);

Sastav ekipe ŽNK Čelik na utakmici u Goraždu

ŽNK Čelik: Sedina Begović-Mujčinović, Melisa Kakša (od 87.Selma Alispahić), Ilma Durmo, Lara Ganić, Azra Goga, Sajra Kulalić, Ajla Fetić, Muamera Pezer (od 87.Amila Dizdarević), Amila Ahmetspahić (od 62.Nejra Halać), Marija Udovičić, Nedžla Međuseljac. (Predstavnik kluba Vahida Mujčinović);

Nogometašice Čelika su povele sa 0:1 u 4.minuti preko Azre Goga na asistenciju Sajre Kulalić. Domaće su izjednačile na 1:1 u 34.minuti golom Lejle Hrelja. U novo vođstvo Zeničanke dolaze u zadnjoj minuti prvog poluvremena. Nakon lošeg ispucavanja lopte domaće golmanice, loptu je prihvatila Ilma Durmo, proslijedila je Azri Goga, koja je rutinski pogodila za 1:2 u korist Čelika.

U drugo poluvrijeme nogometašice Čelika su ušle opušteno i sa mnogo grešaka u odbrani što koriste domaće i postižu izjednačujući pogodak u 52.minuti za 2:2, a strijelac je, ponovo, Lejla Hrelja. Nakon toga Zeničanke ne koriste dvije dobre šanse za gol, što su iskoristile Goraždanke i postižu pobjedonosni gol iz jednog kontranapada u 68.minuti za 3:2 preko Milene Đurđević.

-Utakmica u Goraždu od strane sudija i delegata, kao i od obje ekipe djevojaka odsuđeno i odigrano fer i korektno. I pored napornog puta, neuslovne vožnje i slabe ishrane, igračice Čelika su odigrale solidno, ali se postavlja pitanje hoće li morati napustiti takmičenje zbog teške finansijske situacije, što bi, naravno, bila šteta i sramota za Grad Zenicu- , kažu iz ŽNK Čelik.

Evo rezultata 1.kola:
Libero – Čelik 3:2
Željezničar 2011 – Široki Brijeg 0:5
Emina – Mostar (igraju 17.9.)
Mladost – Sloboda (igraju 17.9.)

Parovi 2.kola, 23.9.2017.:
Čelik – Sloboda
Široki Brijeg – Mladost
Mostar – Željezničar 2011
Libero – Emina

E.Imamović
Foto ŽNK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno