Info

Prva IT akademija u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prva IT akademija u Zenici – ZeForge Community djeluje sa vizijom da Zenica bude prepoznatljiva kao mjesto koje kreira i okuplja veliki broj stručnjaka iz IT-a, te nudi priliku svakome da se dokaže i potiče kreativno razmišljanje.

S tim u vezi, u prethodnom periodu, održali smo veliki broj Meetupa i događaja kako bi pokrenuli svijest o IT-u u Zenici te pružili našim sugrađanima priliku da se druže sa ekspertima iz drugih gradova naše zemlje i nauče nešto novo i korisno.

U septembru počinjemo sa ZeForge Akademijom, koja je besplatna i koja predstavlja jedan od osnovnih ciljeva koje smo pred sebe postavili prilikom osnivanja prve zajednice programera u Zenici – ZeForge.

Ova edukacija će biti veoma zahtjevna ali će omogućiti polaznicima, a posebno onima koji Akademiju uspješno završe, veoma bogato znanje iz oblasti web programiranja. Čitav plan i program koji ćemo predavati je u potpunosti baziran na planu i programu Spark School Mostar, bez čije pomoći bi ovaj poduhvat bio neizvodiv. Dugujemo im veliku zahvalnost na pomoći, trudu i zalaganju koji su uložili da ovaj projekat uspije.

Akademija se sastoji od ukupno tri modula:

Početni,
Frontend i
Backend modul

U septembru krećemo sa početnim modulom, nakon čega ćemo početi organizaciju frontend i na kraju backend modula. Sve tri cjeline su zasebne i nisu preduslov za polaganje naredne, s tim da će kod frontend i backend modula biti organizovan ulazni test. Svi polaznici, koji uspješno završe testove na kraju modula i ispune sve ostale obaveze, će dobiti diplomu te određene pogodnosti koje smo obezbijedili od naših partnera.

Bitno je napomenuti da će sve aktivnosti oko edukacije vršiti članovi ZeForge Community-a te da planiramo edukaciju iz web programiranja organizovati svake godine. Naravno, plan je da ZeForge Akademija ponudi i edukacije iz ostalih tehnologija kao što su sistem administracija, izrada mobilnih aplikacija i slično.

Veliku podršku je pružila Agencija ZEDA, uz čije partnerstvo i podršku u opremi i infrastrukturi organizujemo Akademiju. Akademiju su podržali još i JetBrains i Atlassian (sa svojim softverom Jira). Aplicirali smo na nekoliko javnih poziva kako bismo osigurali da Akademija bude besplatna za sve i nadamo se da ćemo uskoro dobiti pozitivne vijesti i s te strane.

Detaljan plan i program cijele Akademije se nalazi na sljedećem linku: http://bit.ly/ZeForgeWebProgramming

Prijaviti se možete putem ovog linka: http://bit.ly/ZeForgeAcademyUvodniKurs

Plan i pravila ZeForge Akademije se nalaze na sljedećem linku: http://bit.ly/ZeForgeAcademyPravila_Procedure

Nadamo se da ćemo uskoro donijeti mnoge dobre promjene u Zenicu, zato budite uz nas i pratite nas na društvenim mrežama.

*Prijave su otvorene do 25.08.2018. godine.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno