Košarka

Prva historijska pobjeda KK Vukovi u seniorskoj košarci

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas su u okviru drugog kola A2 lige Sjever zenički košarkaši dočekali svoje sportske prijatelje iz Banovića. KK Vukovi su bili domaćini ekipi KK “Litva” Banovići.

U svojoj prvoj zvaničnoj seniorskoj domaćoj utakmici KK Vukovi su slavili na kraju uvjerljivu pobjedu 18 poena razlike.

KK Vukovi Zenica – KK Litva Banovići 82 – 64 (20:14, 24:20, 19:12, 19:18 )

Ekipa iz Zenice je dosta sigurno tokom cijelog meča kontrolisala situaciju i već nakon prve četvrtine imali su šest poena prednosti. Na poluvrijeme se otišlo sa dvocifrenom prednošću Vukova 44:34. Do kraja susreta Vukovi su uspjeli da povećaju prednost i na kraju zasluženo slave 18 poena razlike.

Iz KK Vukovi se zahvaljuju navijačima koji su danas došli i podržali ekipu, a do pobjede predvodili:

Dedović 19, Duranović 17 (cap), Horić 12, Pašić 11, Hodžić 11, Babić 7, Matković 4, Vidović 2, Bikić, Hrnjičević, Đuzel i Abaz. Trener: Edin Skejić.

Uprava KK Vukovi je čestitala ekipi i treneru na profesionalnom volontiranju i još jednom napomenula da ova ekipa nastupa uz minimalnu podršku lokalne zajednice, te da klub mogu pomoći svi sugrađani kupovinom članskih kartica, a na šta su se ovom prilikom odlučile porodice Hodžić i Bikić i tako pomogle rad kluba.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno