Biznis

 Prva godina poslovanja u Biznis inkubatoru Zenica donijela pozitivne rezultate – Elfix – Još smo mali, ali radimo kao veliki!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prva godina poslovanja u Biznis inkubatoru Zenica donijela pozitivne rezultate – Elfix – Još smo mali, ali radimo kao veliki! -Kada se osvrnemo i pogledamo šta se uradilo, koliko se reinvestiralo i napredovalo možemo čestitati sami sebi -Što je teže, plod uspjeha je slađi – Pomognu ti mnogi ljudi, svako na svoj način, otvore se prilike!

ELFIX je firma koja ima priču i dušu.  Osnovao ga je Amnel Gavranović 2017. godine s ciljem samozapošljavanja.

On je dipl. sportski menadžer koji ne radi posao u struci niti posao koji je radio nekoliko godina unatrag. Otvoriti firmu i započeti samostalno poslovanje, ne usuđuje se svako. Napustio je siguran posao i zaplovio u nepoznato. Polako ali sigurno, ELFIX se razvija i počinje da ispunjava svoju misiju.ELFIX servis se bavi servisiranjem kućanskih aparata i montažom klima uređaja.

-„Ponosni smo na svoju prvu godinu poslovanja. Za godinu dana, potpisali smo ugovore sa 4 velike firme. Među njima vrijedni pomena Kim Tec Servis, firma koja posluje na globalnom području, koja posjeduje certifikat kvaliteta, roka i cijena ISO 9001. Zašto je to važno? Možemo ispoštovati politiku poslovanja i zahtjeve certifikata, jer smo ovlašteni za servisiranje brendova koje zastupaju. TehnoMag, Proservis i LUK su također partneri vrijedni pomena pa tako i nastaje naslov „Još smo mali, ali radimo kao veliki“ – ponosan je Amnel koji se za ovaj korak odlučio vrlo jednostavno. Želio je promjenu na bolje.

-„Živjeti u Bosni i Hercegovini  je neprocjenjivo. Da je lako, nije ni malo, da se ne može nije istina.Osnovao sam servis bez finansijske injekcije, otac mi je dao alat, Agencija ZEDA/Grad Zenica su mi dali prostor za minimalan najam i krenuo sam. Jednostavno je, odmakneš se od noćnog života, provoda i bespotrebnih izlazaka. Izađeš iz zone komfora, radiš, učiš, reinvestiraš, rizikuješ i boriš se. Upozna se mnogo ljudi, pomognu ti mnogi ljudi, svako na svoj način, otvore se prilike, univerzum ih kreira sam, ali samo ako uspjeh jako želiš“ – naglašava Amnel.

Prva godina brzo je prošla, ali mnogo toga se promijenilo.Posao se razvio, a uspješno realizovanih aktivnosti je sve više. Mnogo toga nije išlo po planu ali to ga nije obeshrabrilo što pokazuju i rezultati poslovanja nakon godinu dana.

-„Godina dana u svijetu postignuća je veoma kratak vremenski period.Kada se osvrnemo i pogledamo šta se uradilo, koliko se reinvestiralo i napredovalo možemo čestitati sami sebi. Životni korak koji sam ja napravio za većinu je nepromišljen potez, a za mene je življenje moga sna. Poslije 5 godina deminiranja u Oružanim Snagama BiH napustio sam navedenu službu i započeo privatni biznis sa pozitivnom 0 :D.Ni poslovni ni privatni život nije išao po planu, a planirao sam. Prošlo se kroz mnogo trnja, život ne miluje, dođe bolest u porodici, tereti se povećaju, to ježivot, ali što je teže, plod uspjeha je slađi.Bog da svakom onoliko koliko može ponijeti. Ništa od navedenog ni u jednom momentu nisam opravdao, a skoro sve uspijem da stignem.Živjeti san jednako je teško u bilo kojoj zemlji se nalazili- rekao je Amnel koji je svoje poslovanje započeo u Biznis inkubatoru Zenica kojim upravlja Zenička razvojna agencija ZEDA.

Danas u okviru Biznis inkubatora Zenica (BiZ)  i TecnoParka Zenica (TPZ)  egzistiraju 34 stanara koji zapošljavaju oko 180 radnika, a do sada je kroz BiZ prošlo preko 100 stanara.

Nakon što se tokom procesa inkubiranja, MSP dovoljno razviju, napuštaju BiZ i ustupaju mjesto novoosnovanim preduzećima kojima je ovaj vid podrške vrlo često presudan za razvoj i opstanak. Na ovaj način, pruža im se šansa za opstajanje na tržištu što za krajnji cilj ima otvaranje novih radnih mjesta.

U budućnosti, Grad Zenica planira proširiti kapacitet Biznis inkubatora, stvoriti nove infrastrukturne elemente izgradnjom novih prostora BiZa koji će biti na raspolaganju svima onima koji imaju kvalitetnu poslovnu ideju i ne plaše se započeti biznis.

Više od ELFIX elektro servis Zenica pročitajte klikom na link https://www.facebook.com/elfix.ba/

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno