Ostali sportovi

Prva futsal liga FBiH – Visoka pobjeda Neimara u Areni nad ekipom Lilium

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U okviru 11. kola Prve futsal lige FBiH, grupa 1, (četvrto kolo drugog dijela sezone), MNK Neimari iz Zenice bili su domaćini ekipi FC Lilium iz Brijesnice Velike (Doboj Istok). Utakmica je odigrana na centralnom terenu gradske Arene „Husejin Smajlović“ u Zenici pred oko 300 gledalaca. Završeno je visokom i zasluženom pobjedom zeničkih Neimara.

Rezultat: MNK Neimari – FC Lilium 7:2 (2:1);

Strijelci: Sulejman Salkić (3x) u 29′, 33′ i 40′, Hadis Krehmić (2x) u 1′ i 28′, Seldin Zatagić u 4′ i Haris Čajlaković u 31′ za Neimare, a Šaban Spahić u 8′ i Velmir Mustafić u 39′ za Lilium.

Sudije su bili Sanel Alihodžić i Almin Džulić iz Zenice, delegat Bakir Softić (Fojnica);

Sastav ekipe Neimari:
Venes Huskić, Hadis Krehmić, Seldin Zatagić, Nermin Pašalić (cap), Amar Vehabović, Alija Bajrić, Haris Čajlaković, Sulejman Salkić, Kenan Šehaganović, Elmin Zatagić, Amar Šišić, Haris Hećo. (Trener Mersid Bureković, predstavnik kluba Enes Kovačević).

Početni udarac na utakmici izveli su veterani zeničkog malonogometnog kluba Drugari, dugogodišnji golmani Drugara, Fadil Horić i Zijad Ramić – Rama.
Prije ove utakmice ekipa Neimara je druga na tabeli sa 16 bodova i skorom od četiri pobjede, četiri remija i jednim porazom, dok je ekipa Lilium šesta na tabeli sa šest bodova, jedna pobjeda, tri remija i četiri poraza

Neimari dolaze u vođstvo od 2:0 u prvoj i četvrtoj minuti preko Hadisa Krehmića i Seldina Zatagića, ali gosti smanjuju na 2:1 u osmoj minuti preko Šabana Spahića, što je i rezultat prvog poluvremena.
U drugom poluvremenu zenički hakleri odigrali su mnogo bolje i sa tri gola Sulejmana Salkića, drugog gola Hadisa Krehmića i Harisa Čajlakovića postižu ukupno sedam golova na ovom meču. Gosti iz Velike Brijesnice (Doboj Istok) su preko Velmira Mustafića postigli svoj drugi gol za konačnih, visokih i zasluženih 7:2 za zeničke Neimare.

Parovi 11.kola, 22./23.2.2020.:
Neimari – Lilium 7:2
Željezničar – Iskra Vrbas, (nedjelja u 14 h)
Žepče – DiaBiH, (nedjelja u 19 h)
(Slobodna je ekipa Drina)

U narednom 12.kolu MNK Neimari gostuju kod ekipe MNK Iskra Vrbas.

Tekst i foto galerija E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno