Ostali sportovi

Prva futsal liga FBiH – Pobjeda zeničke ekipe “Neimari” na gostovanju u Goraždu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prva futsal liga FBiH – Pobjeda zeničke ekipe “Neimari” na gostovanju u Goraždu – Kao što smo ranije objavili, nakon odustajanja od takmičenja MNK Calp, u ovoj sezoni 2019/2020 grad Zenicu predstavlja novoformirani klub „Neimari“ i on će nastupati u Prvoj futsal ligi Federacije BIH, grupa 1, te tako zenički ljubitelji futsala ipak neće ostati bez svog predstavnika.

 

U prvoj službenoj utakmici Prve futsal lige FBiH, grupa 1, ekipa MNK Neimari iz Zenice ostvarila je pobjedu na neugodnom gostovanju kod ekipe Drina iz Goražda.

Rezultat: KMF Drina – MNK Neimari 2:3 (1:1)

Preuzimamo dio Izvještaja sa stranice MNK Neimari sa predmetne utakmice:

-Utakmica između pomenutih ekipa je protekla u fair play sportskom natjecanju uz nekoliko sumnjivih sudijskih odluka prvog sudije.
Prvih pet, šest minuta je proteklo u međusobnom ispitivanju ekipa, nakon čega naša ekipa nakon sjajne kontre u izvedbi Dogloda i Krehmića poentira za 0:1 u 7 minuti. Do 18. minute obje ekipe su imale svoje šanse ali je ostalo 0:1. Posljednjih dvije minute prvog poluvremena prvi sudija Ušanović svira 4 prekršaja za domaću ekipu, odnosno 3 jedanaesterca za domaćine, prva dva pokušaja sjajno je odbranio naš golman Beganović, ali treći je donio izjednačenje za domaćine. Pri tom rezultatu se otišlo i na odmor uz negodovanje naše ekipe kod prvog sudije.
Drugo vrijeme je počelo sa posjedom lopte naše ekipe što i krunišemo sa novim vođstvom od 1:2 u 26 minuti nakon sjajnog solo prodora Dogloda. Nakon postignutog pogotka incijativu smo svjesno prepustili domaćinu i iz kontri da kaznimo eventualne greške, nakon naše neuspjele kontre domaća ekipa brzom transformacijom nas kažnjava u 32. minuti i rezultat je glasio 2:2.
Nastavilo se u obostranim pokušajima i nadigravanju, a nakon samo četiri minute naša ekipa je ponovo u prednosti od 2:3 nakon još jednog sjajnog solo prodora, ali ovaj put u izvedbi Krehmića.
Domaća ekipa je pokušala do kraja utakmice da stigne do izjednačenja ali bez uspjeha -.

Ostalo je 2:3 za gostujuću ekipu Neimari iz Zenice.
Sastavi ekipa:

KMF DRINA: Dučić, Čehaja (K), Ćulov, Drljević, Šuntić, Mujanović, Zlatić, Džebo, Korjenić, Kostić, Marić, Lepenica, Maslan, Kavazović.

MNK NEIMARI: Beganović, Sejmen, Krehmić, Babić (K), Vehabović, Huskić, Bajrić, Hećo, Ređić, Doglod, Talić, Garanović

Iz kluba se zahvaljuju sponzorima, a posebno gradskoj upravi na čelu sa gradonačelnikom Fuadom Kasumović, koji je obezbjedio prijevoz za igrače Neimara.

Rezultati 1.kola, 03.11.2019.:

Drina – Neimari 2:3

DiaBiH – Lilium 5:3

Žepče  – Željezničar 1:6

Slobodna je bila ekipa Iskra Vrbas iz Donjeg Vakufa)

 

Parovi 2.kola:

Neimari – Žepče

Lilium – Željezničar

Iskra  Vrbas – Drina

(Slobodna ekipa DiaBiH)

 

E.Imamović

Foto MNK Neimari

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno