Rukomet

Prozivka u RK Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas je u CABARET CLUBU BNP-a u Zenici održana press konferencija rukometnog kluba Čelik.  Povod za press je predstavljanje novog stručnog štaba i igrača, te ciljevi kluba u narednoj sezoni. Prisutnim novinarima obratili su se: Pane Škrbić, predsjednik RK Čelik, Senad Skopljak, novi šef stručnog štaba, Zdenko Antović, tehniko u klubu i Aldin Begagić, sportski direktor kluba.

Prisutnim se prvi obratio Pane Škrbić koji se osvrnuo na uspjehe kluba u prošloj sezoni, najavio ciljeve kluba u narednoj sezoni, te predstavio novi stručni štab i igrače za narednu sezonu.
Škrbić je istakao da se Čelik pet godina nalazi u samom vrhu rukometa, a sve to zahvaljujući kontinuitetu i sadašnjoj generaciji rukometaša. Ciljevi Kluba su prvo mjesto u Premijer ligi, osvajanje Kupa, kao i plasman u SEHA ligu.
Dodaje kako je svestan konkurencije, ali da vjeruju u kvalitet ekipe pomoću kojeg će pokušati ostvariti zacrtane ciljeve.
Predstavio je i novi stručni štab kluba, a koji sačinjava jedna nova varijanta u klubu i to:  Senad Skopljak, kao novi šef stručnog štaba, Zdenko Antović, kao tehniko i Seldin Rizvanović, trener i šef omladinskih selekcija u klubu.
U vezi promjena u igračkom kadru Škrbič ističe: „Nemamo velikih promjena u timu, kostur tima je ostao, gotovo, nepromijenjen, ali smo tužni zbog odlaska Boška Jolovića (otišao u Saudijsku Arabiju).
Još nedostaju Jasmin Hadžihasić (golman-istekao ugovor), Adnan Jaškić (prestao igrati), Haso Ćosić (prešao u Maglaj po svojoj volji). U Čelik su stigla i tri mlada rukometaša i to Amar Ćerim, junior-budućnost bh. rukometa, Hamza Hadžić, junior, koji ima sve predispozicije da postane reprezentativac, te Amir Kmetaš, pivot, iz Bugojna.
Dva sjajna igrača Milan Duvnjak (gotovo oporavljen) i Aldin Mehinović-Čupo vraćaju se u tim nakon zdravstvenih problema, iako se Mehinovićev potpuni povratak na parket očekuje za mjesec-dva.
Tragamo za još nekim igračima i golmanom, ali i sa ovim momcima zaista imamo kvalitet koji će nam omogućiti ostvarenje ciljeva“ – zaključuje predsjednik Škrbić
Od novajlija u Čeliku najpoznatije je ime bivšeg BiH reprezentativca Bakira Buljugije (Sloboda Tuzla), a stigao je i mladi pivot Amir Kmetaš iz bugojanske Iskre. U matični klub Čelik se vratio se iz Krajine (Cazin) Edin Bajramović i to je po mišljenju novog tehnika u klubu, Zdenka Antovića, najveće pojačanje u Čeliku. Golman Riad Polić stigao je iz Vogošće.
Upravu kluba ove jeseni očekuje debitantski nastup na međunarodnoj sceni u Čelendž kupu, očekuje dvomeč protiv RK Priština i to 21.11. u Prištini i revanš u Areni 28.11.2015.godine.
Na konferenciji je spomenuto kako se planira organizovati „Crveno-crna večer”, koja će biti održana za 10-ak dana, a povodom proslave 65 godina postojanja kluba RK Čelik.

Spisak igrača RK Čelik za narednu sezonu, kao i stručni štab: Golmani: Riad Polić, Ajdin Tufekčić, Rino Maros, Amar Ćerim (junior 16 godina); Bekovska linija-Srednji bekovi: Eduard Martić, Bakir Buljugija, Aldin Mehinović, Hamza Hadžić (junior), lijevi bekovi: Edin Bajramović, Semir Memić, Dino Zvekić,  desni bekovi: Mirza Dervenčić, Nermin Mujanović; Krilne pozicije- Lijeva krila: Milan Duvnjak, Eldar Mehić (jun. rep. BiH), Ahmedin Ćosić, desna krila Davor Kadić, Edvin Begović, Amel Omerspahić; Pivoti: Aldin Begagić, Amer Ekinović, Amir Kmetaš (jun.rep. BiH). Ukupno 22 igrača.
Stručni štab:
Šef stručnog štaba Senad Skopljak (stigao iz Vogošće), tehniko Zdenko Antović, trener Seldin Rizvanović, fizioterapeut Dinko Grebenar, sportski direktor Aldin Begagić, sekretar Nehru Koluh, kapiten Davor Kadić, zamjenik kapitena Semir Memić, portparol Admir Pripoljac.
Za večeras je zakazan i prvi trening, na kojem se očekuju svi napred spomenuti igrači.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno