Info

Provjerite sami online: Ima li vas u evidenciji svih saobraćajnih kazni i kaznenih bodova

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na internet stranici Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) odnedavno građani mogu provjeriti da li imaju novčanih kazni za prekršaje u saobraćaju.  Svi državljani BiH koji posjeduju važeću vozačku dozvolu na stranici mogu provjeriti da li imaju neplaćenih novčanih kazni u Evidencije o registru novčanih kazni i prekršaja, broj kaznenih bodova ali i status ukupnog broja plaćenih kazni, broja kazni koje su otišle u zastaru te prekoračenog vremenskog roka za plaćanje prekršajnih naloga.

Na ovom linku možete provjeriti da li imate neplaćene kazne, da li i ako imate, koliko “kaznenih bodova”, te koliko je uopće kroz bazu prošlo vaših kazni u proteklom periodu, Uputstvo za korištenje ove opcije nalazi se NA OVOM LINKU. naglašavamo da je, od pokretanja opcije, stranica preopterećena i teško joj se pristupa, ali vjerujemo da ćete uspjeti u provjeri podataka nakon nekoliko pokušaja.

Bitno je naglasiti i da na linku možete pristupiti informacijama o statusu vaših novčanih kazni koje su unesene u Evidenciju o registru novčanih kazni i prekršajnoj evidenciji, a koje su unijeli nadležni organi za provođenje prekršajnog postupka i izvršenje prekršajnih sankcija u skladu sa propisima u Bosni i Hercegovini, ali da, ukoliko želite detaljnije informacije o neplaćenim novčanim kaznama ili drugim podacima iz RNKiPE potrebno je da se obratite nadležnim organima ili Agenciji pisanim putem u skladu sa važećim propisima.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno