Zločini

Provaljeno u kuće u Pojskama i Lukovom polju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Provaljeno u kuće u Pojskama i Lukovom polju – Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirana su četiri krivična djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave II u Visokom (1) i Policijske uprave III u Zavidovićima (1).

Zenica

U  mjestu Pojske, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo D.H., iz koje je tom prilikom otuđeno kućno kino i set noževa. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

U ulici Lukovo polje, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo G.T., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina nakita. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Kakanj

U mjestu Mioči, policijski službenici Policijske stanice Kakanj su zaustavili i kontrolisali motorno vozilo „VW Transporter“, registarskih oznaka A71-M-211, kojim je upravljao B.A. iz Busovače. Izvršenom kontrolom je utvrđeno da isti prevozi određenu količinu hrastovih trupaca, za koje ne posjeduje potrebnu dokumentaciju. Od strane policijskih istražitelja nastavljene su aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Maglaj

Na magistralnom putu M-17 u mjestu Liješnica, od strane policijskih službenika zaustavljeno je i kontrolisano teretno motorno vozilo marke „Man“, registarskih oznaka J25-T-729, i priključno vozilo marke „Wabco“, registarskih oznaka A42-M-820, vlasništvo firme „Inžinjering“ Jelah, kojim je upravljao B.M. iz Tešnja. Izvršenom kontrolom je utvrđeno je da registarske tablice ne pripadaju navedenom vozilu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Zavidovići

Na regionalnom putu Zavidovići-Banovići u mjestu Kovači, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali:

1. putničko motorno vozilo marke „Peugeot“, registarskih oznaka E06-M-548, kojim je upravljao H.H. iz Zavidovića,

2. putničko motorno vozilo marke „Audi“, registarskih oznaka M95-O-362, kojim je upravljao M.E. iz Kiseljaka,

3. putničko motorno vozilo marke „VW-Passat“, registarskih oznaka M83-T-366, kojim je upravljao B.A. iz Zavidovića,

4. putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, registarskih oznaka E17-M-167, kojim je upravljao K.N. iz Zavidovića, i

5. putničko motorno vozilo marke „Nissan“, registarskih oznaka E06-M-534, kojim je upravljao H.E. iz Zavidovića.

Tom prilikom, navedeni vozač vozila „Audi“, te saputnik u istom vozilu, M.A., zadobili su teške tjelesne povrede, dok je saputnik M.S. zadobio lake tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodila se još 21 saobraćajna nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno