Zločini

Provale u kuće u Poratju i Donjoj Gračanici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Provale u kuće u Poratju i Donjoj Gračanici – Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je osam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (3), Policijske uprave II u Visokom (2), Policijske uprave IV u Tešnju (2) i Policijske uprave Žepče (1).

Zenica

U vremenskom periodu 19-25.12.2016. godine, u mjestu Poratje, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo N.S. Tom prilikom, otuđena je određena količina elektro alata. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske uprave I.

U ulici Ahmeta Hafizovića, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo B.M. iz Zenice, iz koje je tom prilikom otuđena određena količina raznih predmeta. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske uprave I.

Kakanj

U mjestu Donji Tičići, policijski službenici su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke „VW-Polo“, registarskih oznaka 797-J-176, kojim je upravljao Ć.E. iz Zenice. Tom prilikom, utvrđeno je da registarske oznake ne pripadaju navedenom vozilu, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju krivičnog djela.

U vremenskom periodu 22-25.12.2016. godine, u ulici Alije Izetbegovića, izvršena je teška krađa u ugostiteljski objekat „Duga“, vlasništvo A.M., iz kojeg je tom prilikom otuđena određena količina raznih predmeta. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Usora

U mjestu Omanjska, izvršena je teška krađa u kuću u vlasništvu M.A., kojom prilikom je iz iste otuđena određena količina raznih predmeta. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Usora.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Tešanj

Na lokalnom putu u mjestu Mrkotić, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „BMW“, registarskih oznaka MZT3053, kojim je upravljao M.E. iz Tešnja, i motocikl marke „Polaris”, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao Ć.H. iz Tešnja. Tom prilikom, suvozač na motociklu, Ć.A. iz Tešnja, zadobio je teške tjelesne povrede, dok je navedeni vozač motocikla zadobio lake tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Olovo

U mjestu Bjeliš, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „VW-Passat“, registarskih oznaka J40-T-076, kojim je upravljao A.I. iz Živinica, i pješaci M.V. i M.R., oboje iz Živinica. Tom prilikom, pješak M.V. zadobila je teške tjelesne povrede, dok je pješak M.R. zadobio povrede neutvrđenog stepena. Uviđaj je izvršen od strane policijskih službenika Policijske stanice Olovo.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još 12 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je pet lica zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno